Gympl je fajn

19. října 2007

Filmové recenze

V nedávném vydání deníku MF Dnes jsem se dočetl senzační zprávu o tom, že se na internetu objevil ke stažení film Gympl. Manipulační síla tohoto možná nejdůvěryhodnějšího (ale přesto nedůvěryhodného) média je vysoká, a tak je nyní internet zamořen tisíci dotazy typu Gympl download, Gympl rapidshare nebo Gympl ke stažení.

Zpráva o ukradení Gymplu je buď novinářskou kachnou měsíce (redaktor někde našel linky, ale neměl čas je prověřit), nebo jednou z těch nápaditějších reklam (založenou na mylném přesvědčení, že warezák, který po několika dnech z free zone rapidshare.com konečně stáhne onen zhruba gigový soubor s nějakým americkým nesmyslem, bude natolik zlomen, že těch 150 korun za lístek i dá).

Nicméně, ať už je to jak chce, lidé hledají. A kdo hledá, měl by i najít. A kupodivu nachází — zpravidla bezvýznamné příspěvky na bezvýznamných blozích tohoto typu, které si chtějí zkusit, kolik z oněch klíčových slov dokážou vytěžit návštěvníků (vykecejte se ze zloby zde).

Zpráva v MFD mi však nenápadně připomněla, že jsem film Gympl před časem viděl v nejmenovaném kině s údajně nejhorším popkornem v Praze (já popkorn nesnáším, takže takováto kina mám nejradši). A zážitek z filmu to byl výrazně nadprůměrný, minimálně odpovídající hodnocení 69% na ČSFD.

Gympl je zkrátka fajn. Konečně námět, který je atraktivní pro moji věkovou skupinu (žádné hřebejkoviny nebo svěrákoviny). Zajímaví herci (Schmitzer, Mádl, Šteindler, Kraus,...). Skvělá hudba (no, až na toho Matonohu), která je navíc zdarma ke stažení na oficiálních stránkách filmu (zajímavé je, že lze na stránkách nalézt ke stažení i scénář k filmu - dobrá alternativa pro ty, kteří chtějí být in a dají kapesné radši na zločinné účely typu cigarety apod.). A děj? I ten se mi líbil – filmy, kde na konci Kotek s Mádlem zasunou už jsou zkrátka out. A smutný konec je taky konec, i když některé možná zklame.

Gympl je jeden z mála filmů, které doporučuji podpořit návštěvou v kině. Tak si to nenechte ujít a volné gigabajty na rapidshare premium zone klidně vypotřebujte na nějaké ty slátaniny. Dokud to jde ;-)

Aktualizace: 30. 10. 08 dopoledne se na internetu skutečně objevil pravý obraz DVD a několik více či méně kvalitních DVD ripů.

Publikováno dne 19. 10. 2007 v kategorii Filmové recenze Odhadnutá klíčová slova BETA: gympl | gympl rapidshare | gympl download | sněženky a machři po 25 letech rapidshare | gympl ke stažení | gympl download rapidshare | zdarma | scénáře | video
Mohlo by Vás zajímat BETA: Sněženky a machři po 25 letech - smutný film o stáří a realitě aneb zapomeňte na komedii! (recenze)

O kategorii Filmové recenze

Subjektivní recenze filmů, které jsem navštívil vesměs se svojí přítelkyní nebo známými v kině. Spíše než o klasické recenze se snažím o zachycení pocitů, které ve mně daný film zanechal. Pokud nepovažuji dějovou složku za stěžejní, nebojím se prozradit v rámci recenze pointu – chcete-li si ponechat moment překvapení, čtěte mé recenze na vlastní nebezpečí. Procentuální hodnocení filmů na konci článku je čistě intuitivní v rámci žánru a nemá žádný rozpad na dílčí složky.

Komentáře k článku

POZOR: K článku zatím nebyl vložen žádný komentář, takže s velkou pravděpodobností nikoho neurazil, nikoho nepobavil a už vůbec nikomu nepomohl.

Přidat vlastní komentář:
Jméno:
E-mail:
Sledovat diskusi:
Web:
Kontrolní kód:

Komentáře jsou v prvé řadě určeny ke kladení dotazů k tématu, upozornění na chybu, rozšíření obsahu článku a vůbec ke zpětné reakci na obsah těchto stránek. Mé reakce jsou barevně odlišeny.

V současné době není umožněno vkládat HTML tagy - pokud vložíte HTML kód, bude převeden na entity. K Vašemu komentáři se do databáze uloží čas vložení a Vaše aktuální IP adresa (54.226.226.30). IP adresa se nebude zobrazovat čtenářům, nicméně v případě, že bude Váš odkaz shledán právně závadným, může být Vaše IP adresa předána příslušným státním orgánům. Emailové adresy jsou ochráněny před běžnými spam roboty.

© Marek Demčák 2007 - 2024
Všechna práva dle Autorského zákona (č. 121/2000 Sb.) vyhrazena.