JChat 1.32 - lepší fotogalerie a kompatibilita

15. listopadu 2007

Moje weby

Dnes jsem si dovolil vypustit na svět novou verzi JChatu. Důvodem pro aktualizaci již více než dva roky staré aplikace se stal můj nový telefon K850i, který navzdory nejnovější implementaci mobilní javy nebyl schopen verzi 1.31 spustit. Kromě vyřešení problémů s K850i jsem vyřešil nejpalčivější nedostatky a zdokonalil fotogalerii. Všem, kteří používají verzi 1.31 a nižší, upgrade doporučuji (zejména uživatelům s větším displejem).

JChat je volně šiřitelná java aplikace pro mobilní telefony s podporou Java MIDP 1.0+, která umožňuje pohodlně komunikovat s lidmi na pokecu stránek Ujdeto.cz. Nechybí podpora rychlých odpovědí s časovými značkami, barevné zvýrazňování zpráv, soukromé zprávy, fotogalerie a další vymoženosti. Oproti konkurenčním programům JChat nepotřebuje k chodu podporu socketů, takže funguje i na starších telefonech. Hodina chatování vyjde zhruba na 10 Kč.

Novinky verze 1.32

 

 

  • změněna adresa brány (nyní již není potřeba vyhledávat záznam v DNS) - pokud se Vám dříve nedařilo JChatem připojit, zkuste nyní
  • změněn způsob reportování chyb - většina IO chyb se již zobrazí pouze ve formě nízkoúrovňového hlášení (= pokud budete psát zprávu a připojení k internetu spadne, nevyskočí již vysokoúrovňová hláška, která kdysi naprosto zrušila editaci zprávy)
  • pro mobily s větším displejem přidána volba "velké fotky" v menu nastavení - místo fotky max. 90 x 90 px se budou stahovat fotografie až do rozměrů 200 x 200 px (pozor, jedna velká fotografie může mít velikost až 9 KB)
  • fotogalerie - možnost snadného listování ve fotogalerii pomocí šipek (již není potřeba fotografii zavřít, najet na další jméno a dát zobrazit fotografii)
  • fotogalerie - změna pozadí z černé na rudou (ať to není tak smuteční...)
  • fotogalerie - v levém dolním rohu se vypisuje jméno osoby na fotce (vhodné zejména kvůli listování)
  • fotogalerie - změněn algoritmus pro mazání fotek tak, aby aplikace při mazání tolik nemrzla

      

     

    K850i - ConnectionNotFoundException

    Nevím, zda za to mohlo nové MIDP 2.1 (spousta zajímavých technických informací o K850i zde) nebo něco jiného (T-Mobile), každopádně při připojení přes klasické GPRS mi JChat končil výjimkou ConnectionNotFoundException (zajímavé je, že až cca po druhém až třetím požadavku - zpočátku aplikace vždy alespoň úvodní požadavky GET vyřídila v pořádku). Pokud jsem měl telefon připojený k počítači a používal lokální připojení přes UPC, aplikace fungovala naprosto bez problému.

    Po chvíli zkoušení jsem zjistil, že pokud se nebudu snažit připojit na doménu ujdeto.cz a použiju rovnou IP adresu svého serveru, problém s ConnectionNotFound vymizí. Moje současná domněnka je tedy taková, že má T-Mobile na svých DNS serverech nastaven nějaký limit, který zabraňuje častým požadavkům na DNS lookup. Na druhou stranu K750i s tímto problémy nikdy neměl, takže buď MIDP 2.1 narozdíl od předchozích verzí neobsahuje cache, nebo je problém ještě někde jinde. No co, hlavně že to funguje.

 

Publikováno dne 15. 11. 2007 v kategorii Moje weby Odhadnutá klíčová slova BETA: jchat
Mohlo by Vás zajímat BETA: K850i - stáhněte si nový firmware R1EA031, stojí za to!

O kategorii Moje weby

Do této kategorie patří články, které se týkají mých vlastních internetových projektů. Kromě různých zajímavostí a zákulisních informací zde naleznete také velké procento vyloženě propagačních článků, které mají za cíl upozornit širokou veřejnost na různé nové funkce a vlastnosti.

Komentáře k článku

POZOR: K článku zatím nebyl vložen žádný komentář, takže s velkou pravděpodobností nikoho neurazil, nikoho nepobavil a už vůbec nikomu nepomohl.

Přidat vlastní komentář:
Jméno:
E-mail:
Sledovat diskusi:
Web:
Kontrolní kód:

Komentáře jsou v prvé řadě určeny ke kladení dotazů k tématu, upozornění na chybu, rozšíření obsahu článku a vůbec ke zpětné reakci na obsah těchto stránek. Mé reakce jsou barevně odlišeny.

V současné době není umožněno vkládat HTML tagy - pokud vložíte HTML kód, bude převeden na entity. K Vašemu komentáři se do databáze uloží čas vložení a Vaše aktuální IP adresa (3.231.146.172). IP adresa se nebude zobrazovat čtenářům, nicméně v případě, že bude Váš odkaz shledán právně závadným, může být Vaše IP adresa předána příslušným státním orgánům. Emailové adresy jsou ochráněny před běžnými spam roboty.

© Marek Demčák 2007 - 2024
Všechna práva dle Autorského zákona (č. 121/2000 Sb.) vyhrazena.