Letní Sázava fest 2008 - Proč nikdo nechce volné vstupenky?

20. června 2008

Moje weby

Letošní Sázava fest očekává minimálně 20 000 návštěvníků (loňská návštěvnost), kteří by měli za vstupenku zaplatit v průměru okolo 900 Kč. Osobně moc nechápu, jak někdo může za podobně masovou atrakci takové peníze dát (když si chci poslechnout Annu K, přijde mi mnohem lepší si zajít na její koncert někam do menšího klubu), na druhou stranu číslo 20 000 budí respekt. Dokonce takový respekt, že když mi přišel email žádající spolupráci v oblasti internetové reklamy, přemluvil jsem Ondru, abychom do toho šli (teda spíše přemluvil jsem Ondru, aby proti tomu neprotestoval).

Reklamní agentuře se líbila poměrně populární hitparáda Ujdeto Chart a chtěli do ní nasadit interprety, kteří na festivalu vystoupí. Nemám moc dobré zkušenosti s protlačováním interpretů do hitparády (kdysi jsme něco dohodli s managementem jedné nejmenované zpěvačky a skladba pro nezájem lidí vypadla během 14 dní), mnohé z navrhovaných skladeb navíc nesplňovaly podmínky hlavní hitparády (co si budeme nalhávat, mnozí interpreti jsou živi z hitů dávno minulých).

Proto jsem navrhnul vytvoření speciální hitparády se speciálními pravidly - vznikla odnož Ujdeto Chart - Sázavafest. Z hlediska hlasujících je na této hitparádě zajímavé to, že je výherní. Mezi hlasující bude rozděleno celkem 10 volných vstupů podle jednoduchého klíče založeném na počtu vykonaných hlasování (2 volné vstupy vyhraje první, pátý, desátý, třicátý a padesátý hlasující). Volné vstupy budou řešeny prostřednictvím zápisu na guestlist.

Výsledek po prvních pěti dnech? 5 registrovaných hlasujících, z toho pouze dva skutečně hlasují (spolu s neregistrovanými hlasovali zhruba 45x).

Na Ujdeto chodí necelých 9000 lidí denně. Zvykl jsem si na mizivý zájem o Ujdeto srazy (posezení v baru). Zvykl jsem si na nulovou odezvu na reklamu akcí DJského dua Matamar - chápu, že trance není úplně hudba, která letí (když to lehce hodím do hyperboly - snáze přemluvíte neznámou dívku k tomu, aby se s Vámi vyspala, než aby šla na tranceovou akci). Ale že nikdo nebude chtít jít zadarmo na silně mainstreamový festival v půlce léta, to by mě ani ve snu nenapadlo.

Těžko říct, co způsobilo tento neúspěch. Možná to bylo příliš vysoké očekávání a s tím související obava z možných hlasovacích podvodů, která mě přiměla k zavedení silnějších kontrolních mechanismů (na zadání telefonního čísla a ověření emailu dosud nebyli ujdeťáci zvyklí). Možná Sázava fest na internetu neletí a chodí na něj neinternetoví lidé (mám pocit, že na Ujdetu by lidé hlasovali snad jedině kdyby za to byla bonita, o lístky jim nejde). Možná skutečně tvoří 90% návštěvníků Ujdeta lidé, kteří na něm neúspěšně hledají empétrojky. A možná je to jenom bannerovou slepotou a celkově slabou propagací naší první soutěžní akce.

Zkrátka a dobře - chcete-li vyhrát volné vstupy na Sázava fest, hlasujte v hitparádě Ujdeto Chart - Sázavafest.

Publikováno dne 20. 06. 2008 v kategorii Moje weby Odhadnutá klíčová slova BETA: sázava fest 2008 | vstupenky | sazava fest vstupenky | vstupenky sazava fest | LETNI SAZAVA FEST | vstupenky na sazava fest | Sázavafest | sazava 2008 | Sázavafest 2008
Mohlo by Vás zajímat BETA: Elektronický podpis a ePodání - daně elektronicky I

O kategorii Moje weby

Do této kategorie patří články, které se týkají mých vlastních internetových projektů. Kromě různých zajímavostí a zákulisních informací zde naleznete také velké procento vyloženě propagačních článků, které mají za cíl upozornit širokou veřejnost na různé nové funkce a vlastnosti.

Komentáře k článku

PAVEL - web (dne 21. 06. 2008 v 14.16)
Proč nikdo nechce volné vstupenky? protože
mi ty kapely co tam budou hrajou nic neříkaji a hlasovat do Ujdeto Chart - Sázvafest taky nebudu interprety v ní nasazene buď neznám nebo je nemusim

Adélka (dne 24. 06. 2008 v 15.16)
Já hlasovala :) už 2 x :)

Adélka (dne 24. 06. 2008 v 15.20)
tak už to i chápu, proč neni vidět ,že hlasuju :D protože nejsem speciálně registrovaná pro tu hitparádu :D chyba :D

Marekzprahy (dne 24. 06. 2008 v 15.38)
Adélka: asi bych to tam měl nějak dopsat, pravda :-)

jirina - [email schován] (dne 29. 07. 2008 v 08.10)
Nevím co si mám myslet.Právě se dívám na Novu,kde se o Sázava fest mluví a říkali,že vstup je volný a ted se dočítám na jedněch stránkách 1100kč a na vašich 900kč tak jak tomu mám rozumnět?Vstup volný podle Novy nebo takový neskutečný balík?Bude mi Odpovězeno?Hezký den

Marekzprahy (dne 29. 07. 2008 v 10.13)
jirina: Cena vstupenek se mění s tím, jak se Sázavafest blíží. Zatímco v době psaní článku stála vstupenka v předprodeji 890 Kč, nyní to je již 990 Kč. Na místě zaplatíte 1100 Kč (cena vždy za 3 dny, lze zakoupit i jednodenní). Více informací o vstupenkách zde.

Pokud na TV Nova neprobíhala zrovna soutěž o volné vstupenky, tak patrně hovořili o tom, že každý účastník Sázavafestu dostane zdarma 2 vstupenky do kina Palace Cinemas.

Přidat vlastní komentář:
Jméno:
E-mail:
Sledovat diskusi:
Web:
Kontrolní kód:

Komentáře jsou v prvé řadě určeny ke kladení dotazů k tématu, upozornění na chybu, rozšíření obsahu článku a vůbec ke zpětné reakci na obsah těchto stránek. Mé reakce jsou barevně odlišeny.

V současné době není umožněno vkládat HTML tagy - pokud vložíte HTML kód, bude převeden na entity. K Vašemu komentáři se do databáze uloží čas vložení a Vaše aktuální IP adresa (3.144.102.239). IP adresa se nebude zobrazovat čtenářům, nicméně v případě, že bude Váš odkaz shledán právně závadným, může být Vaše IP adresa předána příslušným státním orgánům. Emailové adresy jsou ochráněny před běžnými spam roboty.

© Marek Demčák 2007 - 2024
Všechna práva dle Autorského zákona (č. 121/2000 Sb.) vyhrazena.