Vyzkoušel jsem Cyber Clean, čistící hmotu nejen na klávesnici

19. června 2009

Na vlastní kůži

Čistící hmotu Cyber Clean mi před časem daroval jeden (snad :-)) spokojený klient. Dlouho jsem okamžik jejího vyzkoušení oddaloval, nastal až dnes. Čistí pěkně, nicméně dejte si přesto pozor – zase tak jednoduché jako v návodu to s ní není.

Samotná představa (návod k použití) "nalít tekutou hmotu na klávesnici, zatlačit a sloupnout" se mi zdála docela šílená, nicméně po ujištění kamarádů s méně sofistikovanými notebooky, že to opravdu funguje, jsem to risknul i u svého Vaio Z11XN.

Výrobce slibuje, že se čistící hmota dostane i do těch nejmenších skulinek notebooku, klávesnice i jiného předmětu, a že okamžitě zachytí všechny nečistoty. Obě tyto informace mohu zcela potvrdit.

Trochu potíž nastává v momentě, kdy je záhodno čistící hmotu z klávesnice sundat – u mého notebooku každá klávesa zapadá do vlastní díry v hliníkovém plátku, přičemž hrany těchto děr jsou poměrně ostré. I při vší opatrnosti se mi hmota na několika místech potrhala a drobné částečky hmoty zůstaly v prostoru mezi hliníkovým plátkem a jednotlivými klávesami. Trvalo mi dobrou půlhodinu, než se mi podařilo Cyber Clean z těchto ostrých zákoutí dostat (při správném úhlu se mi podařilo hmotu zatlačit do prostoru tak, aby se spojila s tou odpojenou a vytáhla ji).

Následně jsem se jal vyčistit klávesnici svého starého Aceru, který má všechny klávesy pohromadě – výsledek byl báječný, čtyřletý prach byl pryč během několika málo minut. Stejně pozitivní a rychlý výsledek nastal i u klasické externí klávesnice.

Takže – bacha na klávesnice s oddělenými klávesami. A bacha na ruce — pokud nebudete chtít smrdět další dva dny, vemte si radši rukavice...

Publikováno dne 19. 06. 2009 v kategorii Na vlastní kůži Odhadnutá klíčová slova BETA: Clean | Cyber | cyber clean | hmota | Čistící | čistící hmota na klávesnici | Čistící hmota Cyber Clean | Cyber Clean čistící hmota | cyber clean recenze
Mohlo by Vás zajímat BETA: Sony Ericsson X1 (Xperia) - první dojmy a zkušenosti (velká recenze)

O kategorii Na vlastní kůži

Kategorie určená pro články týkající se vlastních zkušeností s čímkoli, co se nevešlo do jiných sekcí – ať už se jedná o testy neelektronických věcí, zkoušení různých (nejen internetových) služeb nebo třeba zážitky z dovolené.

Komentáře k článku

POZOR: K článku zatím nebyl vložen žádný komentář, takže s velkou pravděpodobností nikoho neurazil, nikoho nepobavil a už vůbec nikomu nepomohl.

Přidat vlastní komentář:
Jméno:
E-mail:
Sledovat diskusi:
Web:
Kontrolní kód:

Komentáře jsou v prvé řadě určeny ke kladení dotazů k tématu, upozornění na chybu, rozšíření obsahu článku a vůbec ke zpětné reakci na obsah těchto stránek. Mé reakce jsou barevně odlišeny.

V současné době není umožněno vkládat HTML tagy - pokud vložíte HTML kód, bude převeden na entity. K Vašemu komentáři se do databáze uloží čas vložení a Vaše aktuální IP adresa (44.193.208.105). IP adresa se nebude zobrazovat čtenářům, nicméně v případě, že bude Váš odkaz shledán právně závadným, může být Vaše IP adresa předána příslušným státním orgánům. Emailové adresy jsou ochráněny před běžnými spam roboty.

© Marek Demčák 2007 - 2024
Všechna práva dle Autorského zákona (č. 121/2000 Sb.) vyhrazena.