Aktuální TOP8 z mého přehrávače - říjen 2008

7. října 2008

Ostatní

V neděli jsem po delší době aktualizoval hudbu ve svém přehrávači, a jelikož mě některé skladby obzvláště baví, rozhodl jsem se o jejich existenci podělit i s Vámi v nové sekci nazvané "Top8".

O vytvoření podobné sekce jsem uvažoval již při psaní prvního článku na tento blog, nyní se to konečně po téměř dvou letech stalo skutečností. 

Samozřejmě uvítám, pokud mi do komentářů zašlete i své aktuální oblíbené skladby, ať se navzájem obohatíme :-)

Freddie Mercury - Living On My Own (Steve Callaghan's 3Am Mix)

Jako velký fanoušek skupiny Queen jsem slyšel desítky remixů jejich skladeb (teď opravdu nekecám) a musím říct, že je to pekelně těžké. Skladbám s Freddiem elektronický háv ani jakákoli změna rytmu většinou nesluší – až na pár výjimek byly všechny remixy v lepším případě ubohé.

Devítiminutový chilloutový remix skladby Living On My Own je však něco zcela jiného a vůbec se nebojím říci, že je mnohem lepší než originál! Lehce melancholické pomalé (124 BPM) vyznění skladby s vkusnými uklidňujícími efekty a nezaměnitelným Mercuryho hlasem se perfektně hodí pro všechny netaneční příležitosti poslechu, od práce po relaxaci a spánek.

Sugiurumn Feat. Tomomi Ukumori - Born Slippy (Extended Mix)

Born Slippy se i po 12 letech neustále hraje v klubech i na diskotékách v originální "Underworld" verzi, a aby toho nebylo málo, vznikne každý rok několik vesměs nepodařených remixů, které se z donekonečna omílaného motivu snaží vyždímat ještě nějakou tu kapičku úspěchu.

Houseová verze od Sugiurumn Feat. Tomomi Ukumori mě zaujala zcela jinou náladou (veselou, možná lehce příjemně unavenou), novými nástrojemi a příjemným ženským hlasem (skladba je přezpívaná a bez jediného originálního samplu). Velice příjemný housík (130 BPM) vhodný pro noční návrat z rande nebo lehký tanec.

Adyjay Feat. Danny - World Gone Wrong (Suncatcher Remix)

Klasický "baleárský" trance (137 BPM), který tuším zazněl i na posledním letošním parníku Luboše Nováka. Hudebně něco mezi Chicane a Sunloungerem, ženský vokál a tak trochu vykrádačka všech možných skladeb za posledních 5 let :-) Ku poslechu i tanci...

Milk & Sugar - Stay Around 2008  (Spencer & Hill Remix)

Povědomně znějící house s "oldskúlovým" beatem (130 BPM), výrazným ženským vokálem a pozitivní atmosférou. Spíše k poslechu než tanci.

Dario Nunez, David Vio Ft. Nieves - Be yours

Hypnotizující ženský vokál a electro houseový rytmus (130 BPM) s elektrickými varhanami. Pro poslech možná až trochu monotónní, na tanec vynikající.

Alison Crockett - Love Will Return (Bryan Gerrard's Vocal Return)

Tento zpěvný melancholický house je mimořádně vhodný pro podzimní poslech, opakující se motiv "love will return" dokáže připomenout nejeden letní večer. Silně pohodová záležitost (125 BPM).

Masters At Work feat. India - To Be In Love (Full Intention Mix)

Parádní house s "oldskúlovým" beatem (127 BPM) a ženským vokálem, který si dokážu představit v baru nebo na nějaké party starého DJ Nea v Mecce.

Wayko & Bill Brosnan - Cancion Del Mariachi (Club Mix)

Tento houseový remix staré španělské písně Morena de mi corazón byl ozdobou letní party v ostravské Ta Magice. Dlouho jsem nevěděl, jak se tato skladba jmenuje, pomohl mi nakonec teleshopping s best of CD Kučerovců :-) Zřejmě nejvíce taneční muzika z celé dnešní Top8 (128 BPM).

Je mi jasné, že velkou slabinou tohoto článku je neexistence audio ukázek, bohužel není v mé moci je poskytnout (youtube většinu z těchto skladeb nezná a ukázkami v mp3 bych porušil zákony ČR).
 
Všechny uvedené skladby však lze bez problému na internetu najít v šedé zóně diskusních for a stáhnout je legálně prostřednictvím služeb typu ZippyShare.

Publikováno dne 07. 10. 2008 v kategorii Ostatní Odhadnutá klíčová slova BETA: Cancion | Mariachi | del | Cancion Del Mariachi remix mp3 | Cancion del Mariachi mix | 2008 | BROSNAN | BILL | WAYKO
Mohlo by Vás zajímat BETA: Letní Sázava fest 2008 - Proč nikdo nechce volné vstupenky?

O kategorii Ostatní

Čas od času mám potřebu napsat něco, co se nehodí do žádné z hlavních sekcí tohoto blogu. Právě pro tyto případy existuje tato sekce, ze které se mohou časem vylíhnout sekce nové...

Komentáře k článku

POZOR: K článku zatím nebyl vložen žádný komentář, takže s velkou pravděpodobností nikoho neurazil, nikoho nepobavil a už vůbec nikomu nepomohl.

Přidat vlastní komentář:
Jméno:
E-mail:
Sledovat diskusi:
Web:
Kontrolní kód:

Komentáře jsou v prvé řadě určeny ke kladení dotazů k tématu, upozornění na chybu, rozšíření obsahu článku a vůbec ke zpětné reakci na obsah těchto stránek. Mé reakce jsou barevně odlišeny.

V současné době není umožněno vkládat HTML tagy - pokud vložíte HTML kód, bude převeden na entity. K Vašemu komentáři se do databáze uloží čas vložení a Vaše aktuální IP adresa (52.90.50.252). IP adresa se nebude zobrazovat čtenářům, nicméně v případě, že bude Váš odkaz shledán právně závadným, může být Vaše IP adresa předána příslušným státním orgánům. Emailové adresy jsou ochráněny před běžnými spam roboty.

© Marek Demčák 2007 - 2024
Všechna práva dle Autorského zákona (č. 121/2000 Sb.) vyhrazena.