Čtvrtý zásah včelím jedem

28. srpna 2008

Ostatní

Letošní včely (i vosy) jsou skutečně mimořádně aktivní. Zatímco minulý rok jsem dostal pouze jedno žihadlo (samozřejmě do ukazováčku pravé ruky v momentě, kdy jsem nutně potřeboval dopsat bakalářskou práci a hořel termín), letos jsem díky pobytu na chatě a oblíbené rychlé jízdě na kole dostal již čtyři kousky.

Přestože se asi nic nevyrovná jarnímu žihadlu do ruky u krásně rozkvetlého pole s řepkou (je odhadem 3x bolestivější než normální žihadlo), i včerejší zážitek stojí za to. Při vyjížďce z Blatné na Třemšín mi do polootevřené pusy vletěla včela.

Měl jsem štěstí, že jsem instinktivně zatnul zuby a rychle včelu (nebo co to bylo) vyplivnul. Žihadlo do horního rtu se mi však nevyhlo. Po krátké bolesti hraničící až s blahem se mi rychle zdvojnásobil horní ret a pomohla jen konzumace ledového Big Shocku u nejbližší pumpy ve Hvožďanech.

Do večera mi celý otok víceméně splasknul – rozmluvil jsem to (celkově se mi osvědčilo nejednat s ránou jako s malým panem králem v peřinkách, ale naopak co nejvíc s postiženou částí těla hýbat).

Ráno mě vzbudil soused s motorovou sekačkou na trávu a ret trojnásobný. 

Možná tu návštěvu doktora ještě zvážím, ať nevypadám i v sobotu na Ibize jako debil. U chaty dozrávají hrozny a vosy už letí se se mnou o ně porvat.

Publikováno dne 28. 08. 2008 v kategorii Ostatní Odhadnutá klíčová slova BETA: včelí jed

O kategorii Ostatní

Čas od času mám potřebu napsat něco, co se nehodí do žádné z hlavních sekcí tohoto blogu. Právě pro tyto případy existuje tato sekce, ze které se mohou časem vylíhnout sekce nové...

Komentáře k článku

POZOR: K článku zatím nebyl vložen žádný komentář, takže s velkou pravděpodobností nikoho neurazil, nikoho nepobavil a už vůbec nikomu nepomohl.

Přidat vlastní komentář:
Jméno:
E-mail:
Sledovat diskusi:
Web:
Kontrolní kód:

Komentáře jsou v prvé řadě určeny ke kladení dotazů k tématu, upozornění na chybu, rozšíření obsahu článku a vůbec ke zpětné reakci na obsah těchto stránek. Mé reakce jsou barevně odlišeny.

V současné době není umožněno vkládat HTML tagy - pokud vložíte HTML kód, bude převeden na entity. K Vašemu komentáři se do databáze uloží čas vložení a Vaše aktuální IP adresa (13.58.39.23). IP adresa se nebude zobrazovat čtenářům, nicméně v případě, že bude Váš odkaz shledán právně závadným, může být Vaše IP adresa předána příslušným státním orgánům. Emailové adresy jsou ochráněny před běžnými spam roboty.

© Marek Demčák 2007 - 2024
Všechna práva dle Autorského zákona (č. 121/2000 Sb.) vyhrazena.