Jak vyhrát v ruletě

27. ledna 2008

Ostatní

Dnešní večer, podobně jako všechny večery s Adél, stál za to. Po čase jsme se opět sešli, abychom léčili svoje deprese, zklamání a další chuťovky. Pomohli jsme si několika drinky v Popo, a poté jsem se neúspěšně pokoušel prosadit vymytí mozků v Roxy. Adél je dívka mnoha tváří a ještě více známých. Právě díky jedné z nich jsme se proto octli zhruba okolo jedenácté večer v jistém pražském casinu.

Ne že bych nebyl hráč, hraju si docela rád, ale hazardní hry mi díky zkušenostem z rodiny příliš k srdci nepřirostly. Do casina jsem šel dnes poprvé, a samotného mě zajímalo, jaké to na mě bude mít účinky. V kapse jsem měl něco okolo osmi stovek. Na hraní "jen tak", ze srandy, to byla ideální částka, garantující nulové riziko vysoké prohry. Vložit je do rulety? Zkusit štěstí?

V objektu byl v podstatě pouze jeden opravdový hráč - člověk, který v ruce třímal štos tisícikorunových bankovek a který krátce po našem příchodu zčistajasna vyhrál skoro 300 000 Kč (kolik do toho do 23h nastrkal, toť otázkou, ale troufnu si odhadnout, že v tu dobu byl mírně v plusu). Výhru si nechal vyplatit a pomalu se loučil s tím, že možná zkusí štěstí ještě jinde. Jenže odejít od rulety v momentě, kdy člověk vyhrává, není snadné, a tak se za šikovného povzbuzení obsluhou jal po opravdu krátkém zaváhání  zkusit štěstí nanovo - začal penězi opět ruletu krmit.

Málokdy člověk jako já vidí statisíce v hotovosti, jak se válejí na stole i kolem stolu na zemi, zmačkané ožralýma rukama, polité alkoholem. Vskutku zajímavý pohled, při kterém si člověk začne klást otázku, zda má vůbec smysl normálním způsobem pracovat. Dřít hodiny na něco, co se všude kolem válí jako použitý hajzlpapír. Hodnota peněz se v casinu blíží nule.

Adél krátce po příchodu proměnila asi dvě stovky v tisícikorunu, čímž v podstatě vyhrála na celovečerní útratu. V ten moment jsem si říkal - proč to sakra taky nezkusit? Vždyť nemám co ztratit... Ale mám co vyhrát? Stojí mi za to vyhrát třeba 5000 v ruletě, a mohl bych mít z takových peněz radost? Z peněz, které se tu válí jako odpadky? Kde jsou mé zásady, kde jsou moje kecy o vytváření hodnot, které Ondra ode mě tak nerad slýchává při hraní pokeru a obchodu s akciemi?

Nevsadil jsem - hru s ruletou jsem vyhrál tím, že jsem vůbec nehrál.

Ostatní však zvolili jiné strategie, které byly ve výsledku finančně výhodnější a zábavnější - ostatně pro mě byly zábavné i z pozice pozorovatele. Hráč, který v jedné hře hrál vždy za maximální dovolenou částku - 20 000 Kč), sice dost často utrousil cosi jako "tolik peněz v prdeli... kde jsou???", ale jinak si z ničeho moc velkou hlavu nedělal. Byl úplně na mol (během hodiny rozbil popelník a asi dvě skleničky, aniž si toho nějak viditelně všimnul). Peníze za něj do rulety musela vkládat samotná obsluha, protože toho již nebyl fyzicky schopen. Ovládací panel mačkal jak mu přišel pod ruku (i když už byly sázky uzavřeny, neustále cosi bezmyšlenkovitě mačkal), pil klidně i z cizích skleniček... Nikomu to nevadilo. Všechno se točilo okolo něj, protože nejen že bylo více než jisté, že tam ty statisíce nechá, ale zároveň měl pochopení pro fandící spoluhráče.

Vypočítavá mrcha Adél si toho samozřejmě všimla ještě dřív než já, a tak se kolem něj začala motat. A skutečně - zakrátko dostala první tisícovku do hry. Jakmile ji prohrála, stačilo zase trochu zanaříkat, a vrávoravé ruce opilcovy cosi zmuchlaného opět hodily. Podobnou strategii zvolila i ---, Adélčina kamarádka, která v casinu pracuje za barem. Díky ní a jejímu opětovnému sázení (pozn.: ačkoli provozovatel-bankéř říkal, že ona má jako barmanka zakázáno hrát, nabyl jsem dojmu, že hraje s plným dobrozdáním za peníze casina - aby se necítíl Hráč u stolu sám) jsem pochopil základní princip úspěšnosti rulety, který je sice všem dobře známý, přesto ji však lidé hrají (provozovatel-bankéř, který společně se mnou jediný nehrál, všechny hráče tituloval slovem pacient).

Kouzlo rulety spočívá v tom, že do ní člověk hodí řekněme tisícovku. Za velice krátkou dobu přijde první výhra a člověk dostane pocit, že má štěstí. Kredit vzroste na několik tisíc a vzrušení ze hry stoupá. V tomto momentě málokterý od rulety odejde. Jakmile se přestane dařit a člověk se dostane na nulu (podle mého pozorování je to vždy jen otázka času), přijde moment, kdy zoufalý do rulety vhodí další peníze. A situace se opakuje do té doby, než není co vsadit. Je to prosté, je to geniální.

Myslím, že už nechci vlastnit lékárnu. Zlatý důl je casino!

Pozn.: Měl jsem tisíc chutí Vám zátiší s Hráčem a statisíci zmačkaných bankovek vyfotit, ale nakonec jsem se rozhodl nevyvolávat větší rozruch než bylo potřeba. Dost na tom, že jsem se celou dobu jenom díval a hrou opovrhoval. Nebýt Adél (které tímto za dnešní večer děkuji), dávno by mě z podniku vytáhli za límec :-D

Publikováno dne 27. 01. 2008 v kategorii Ostatní Odhadnutá klíčová slova BETA: jak vyhrát v ruletě | jak vyhrat na rulete | ruleta | ruleta jak vyhrát | jak vyhrát peníze | jak na ruletu | ako vyhrat v rulete | ako vyhrat na rulete | jak vyhrát v casinu

O kategorii Ostatní

Čas od času mám potřebu napsat něco, co se nehodí do žádné z hlavních sekcí tohoto blogu. Právě pro tyto případy existuje tato sekce, ze které se mohou časem vylíhnout sekce nové...

Komentáře k článku

Adel (dne 27. 01. 2008 v 12.03)
každý svého štěstí strůjcem :D

Wewe (dne 13. 03. 2008 v 14.30)
Neverila som vlastným očiam, keď som zbadala tento názov článku. Ty a Ruleta??? No, ale po chvíli skvelého čítania som už presne vedela ako tvoja návšteva v tomto zariadení dopadne...Dočítala som až do konca, presne tak,ako som tušila...nesklamal si ma, nevybočil si...

GAMBLER F63 (dne 26. 07. 2012 v 22.58)
svatou pravdu díš,nezmýlil jsi se ani o milimetr.PŘESNĚ.
GAMBLER

Honza - [email schován] (dne 01. 08. 2012 v 16.52)
Já preferuji, hru zavčasu ukončit, když mám vyhrán nějaký ten tisíc. Jinak to dopadne vždycky špatně.

Přidat vlastní komentář:
Jméno:
E-mail:
Sledovat diskusi:
Web:
Kontrolní kód:

Komentáře jsou v prvé řadě určeny ke kladení dotazů k tématu, upozornění na chybu, rozšíření obsahu článku a vůbec ke zpětné reakci na obsah těchto stránek. Mé reakce jsou barevně odlišeny.

V současné době není umožněno vkládat HTML tagy - pokud vložíte HTML kód, bude převeden na entity. K Vašemu komentáři se do databáze uloží čas vložení a Vaše aktuální IP adresa (54.243.2.41). IP adresa se nebude zobrazovat čtenářům, nicméně v případě, že bude Váš odkaz shledán právně závadným, může být Vaše IP adresa předána příslušným státním orgánům. Emailové adresy jsou ochráněny před běžnými spam roboty.

© Marek Demčák 2007 - 2024
Všechna práva dle Autorského zákona (č. 121/2000 Sb.) vyhrazena.