Články z kategorie Ostatní

Čas od času mám potřebu napsat něco, co se nehodí do žádné z hlavních sekcí tohoto blogu. Právě pro tyto případy existuje tato sekce, ze které se mohou časem vylíhnout sekce nové...

TV Óčko podvedla své diváky - do přímého přenosu Loveparade 2008 zařadila reklamu

Hudební televize to mají u mě těžké. Většinu času poslouchám hudbu na pozadí, jako kulisu při práci nebo i prostém poflakování po internetu. Při takových příležitostech je obraz samozřejmě úplně zbytečný, takže mi obvykle plně vyhovuje ogg stream Danceradia.

Dnes jsem však udělal výjimku – na bulvárním deníku Idnes.cz mě zaujala upoutávka na komentovaný přímý přenos z dortmundské Loveparade 2008 na TV Óčko. Bez reklam a upoutávek (viz vyfocenou obrazovku).

Měl jsem štěstí, přenos jsem zapnul právě v nejlepším. Nastupoval Moby se svým zábavným a pro mě překvapivým setem. Proč překvapivým? Protože přestože to bylo dobré, bylo z objektivního hlediska DJsky všechno špatně. Trefně to komentoval i Béla N. – Moby je především bavič, nikoli DJ. Následoval Armin van Buuren, který byl oproti mému předpokladu o dost tvrdší. Ale zase jsem ho konečně viděl, smál se až podezřele přátelsky :-)

No a potom se to stalo - nastoupil Paul van Dyk (můj oblíbenec). Zhruba ve třetině skvělého setu se náhle objevil předěl a následovala reklama na Vodafone. Nevěřil jsem svým vlastním očím – to si opravdu může MAFRA dělat z lidí prdel? Všichni sklopí zrak a uznají, že devět hodin vysílání nemůže být zaplaceno z pitomého erotického SMS chatu přes třetinu obrazovky a že je tedy vše v pořádku?

Proberme se.

TV Óčko jsem navždy vypnul a Googlem během pár sekund našel zahraniční stream, který se zdá být skutečně bez reklam. Takže jsem ani o ty Underworldy nepřišel. Trpce se směju při pomyšlení, co asi nyní vidí diváci TV Óčko místo hitu Born Slippy...

přečíst celý článek

Publikováno dne 19. 07. 2008 v kategorii Ostatní.

Beatport Sync - osekané Traktor DJ Studio aneb mixujte si zdarma

Jelikož následující dny strávím mnoho hodin v autobuse, rozhodl jsem se po nějaké době opět legálně stáhnout nějakou tu muziku z jistého polského fóra. Při následném protřizování jsem si uvědomil, že přehrávat taneční hudbu ve winampu není žádná sranda, kór když má každá minimálně minutové intro a outro pro mix. Vzpomněl jsem si při té příležitosti na Traktor DJ Studio (hrál z něj i Ondra Nussberger na parníku) a zavítal na stránku Native Instruments.

Cena plné verze Traktoru 3 je v současné době i po 50% slevě asi 2500 Kč (99€), to mi přišlo na hraní trochu hodně. Navíc by tam bylo na můj vkus už moc tlačítek (se zkušební jedničkovou verzí jsem si kdysi vydržel hrát hodně dlouho, dvojka už mě tolik nebavila, protože chtěla midi, které jsem neměl). Třicetiminutové demo jsem si nakonec nestáhnul, místo toho mě zaujala relativně nová aplikace Beatport Sync, která je kompletně zdarma a obsahuje to nejdůležitější z Traktoru - automatickou detekci beatů a následnou synchronizaci skladeb tak, aby se to netlouklo.

přečíst celý článek

Publikováno dne 08. 07. 2008 v kategorii Ostatní.

Zbaven poloviny moudrosti

Dnes na preventivní prohlídce u Mudr. Kulovaného v Asklepionu jsem víceméně neplánovaně přišel o polovinu své moudrosti. Tedy pokud se skrývala v zubech.

přečíst celý článek

Publikováno dne 10. 03. 2008 v kategorii Ostatní.

Jak vyhrát v ruletě

Dnešní večer, podobně jako všechny večery s Adél, stál za to. Po čase jsme se opět sešli, abychom léčili svoje deprese, zklamání a další chuťovky. Pomohli jsme si několika drinky v Popo, a poté jsem se neúspěšně pokoušel prosadit vymytí mozků v Roxy. Adél je dívka mnoha tváří a ještě více známých. Právě díky jedné z nich jsme se proto octli zhruba okolo jedenácté večer v jistém pražském casinu.

přečíst celý článek

Publikováno dne 27. 01. 2008 v kategorii Ostatní.

Pink - Dear Mr. President (Offer Nissim Remix)

Vzhledem k tomu, že se mi opět poněkud ohrály skladby v mém mp3 přehrávači, porozhlédl jsem se po internetu po nějakých nových kouscích. Mezi desítkami tanečních mixů uvízla i jedna starší Pink. Nejsem hudebním fanouškem této zpěvačky, a jak mi přijde zajímavý a dobrý text k Stupid Girl, tak mi přijde ubohý a falešný text u skladby Dear Mr. President.

Nicméně, je třeba uznat, že Offer Nissim Remix (myspace) má cosi do sebe a má napětí a taneční potenciál. V klubu si tuhle skladbu představit dokážu, koneckonců - tancuje se i na mnohem horší texty... Kompilát Pink, Abby a nových zvuků si poslechněte zde:

 

přečíst celý článek

Publikováno dne 06. 01. 2008 v kategorii Ostatní.

Paroubek, Klaus, Bursík a Čunek na VŠE aneb obraz mediálně nezkreslený

Kdo mě trošku zná, ten ví, že mám tendenci apriori odmítat vše, co souvisí s (katolickou) církví. Takový nějaký vnitřní odpor či co, ani si to moc nedovedu rozumově zdůvodnit. Vánoce, křest, kostely, pohřeb, papež,... pryč od toho. Přesto nebo právě proto mě všechny tyhle věci zajímají, a dokonce se i dívám na takové ty vánoční proslovy papeže k národům (Primus na Ujdetu denodenně papouškuje větu Jana Pavla II. "Narodil se spasitel, radujte se!") a čtu si rozhovory s církevními hodnostáři. Dají se nalézt zajímavé myšlenky. Pro úvod dnešního zamyšlení bych rád citoval myšlenku Tomáše Halíka z rozhovoru pro MFD:"Co víme o politice, kultuře, sportu, vědě i jiných oborech, to víme většinou prostřednictvím médií. Média vykládají svět a podstatně ovlivňují styl myšlení a života miliard lidí."

přečíst celý článek

Publikováno dne 06. 12. 2007 v kategorii Ostatní.

Hudební vydavatelství zaspala dobu - distribuce vázne

Aneb jak jsem ukradl fantastickou skladbu ATB - Summer Rain (Vocal Radio Edit).

přečíst celý článek

Publikováno dne 22. 11. 2007 v kategorii Ostatní.

© Marek Demčák 2007 - 2024
Všechna práva dle Autorského zákona (č. 121/2000 Sb.) vyhrazena.