Italian party @ Kamikaze All Inclusive Club (Buddy system)

9. dubna 2008

Reporty z akcí

Stalo se vám někdy, že jste přišli na party ve 22h a nikdo tam nebyl? Čekali jste do dvou, jestli někdo nepřijde, a potom jste usoudili, že kromě stávajících deseti lidí už asi dnes opravdu nikdo nepřijde? Mně se to stalo naposledy ve Vertigu před cca dvěma týdny. Nově vybavený moderní klub s perfektní vzduchotechnikou, super barem, dobrou hudbou (Matamar). Přesto - naprosto prázdný (kromě pár kamarádů DJů). V takových chvílích si člověk říká, jak je to vůbec možné? To všichni tráví večery doma u televize? Všichni pomřeli?

Dnes jsem našel odpověď na to, proč mnohé party v Praze zejí prázdnotou (i Jungle a parníky jsou na tom bledě). Všichni jsou zkrátka na parties Nation 2 Nation, které pořádá Buddy System při VŠE, a nikam jinam nemají potřebu chodit.

Na Italskou N2N party v Kamikaze All Inclusive klubu jsme s bráchou dorazili okolo desáté a hned nás uvítala situace, na kterou už dlouho nepamatuji - před klubem byla asi čtvrthodinová fronta! Jakmile jsme se dostali dovnitř a zaplatili směšné studentské vstupné 30 Kč, uvítal nás v první šatně nápis "FULL", což jenom potvrzovalo, že dnes to žádný propadák rozhodně nebude. Naštěstí to nebyla jediná šatna v objektu, další jsou ukryté v podzemí. 20 Kč za svršek sice není úplně málo, ale vzhledem k ceně vstupného to je pořád docela rozumné (mimochodem o některých studentech VŠE se říká, že docela kradou - alespoň soudě dle fora na všeborec.cz).

Kamikaze All Inclusive club se rozkládá zhruba ve dvou podlažích (jsou tam ještě nějaké ochozy), každé má trochu odlišnou hudební dramaturgii. Zatímco nahoře se hraje převážně R'n'B s občasným přesahem do houseu, dole frčí oldies (hlavně disco 90's). R'n'B nemám moc rád, takže jsem začal dole. Překvapilo mě, že na baru neměli moje oblíbené plechovky - energy drink rozlévali z nějaké umělohmotné no-name flašky. Není divu, že mi to ani trochu nechutnalo, podezříval jsem je dokonce, že to je nějaký naředěný Red Bull sugarfree s močí (60 Kč). Jasné mínus Kamikaze clubu. Na druhou stranu se ukázalo, že je hudební dramaturgie v podzemí víceméně kompatibilní s mým vkusem, takže plus.

Ve 23 hodin začala s půlhodinovým zpožděním prezentace italských studentů. Upřímně řečeno - čekal jsem víc. Když jsem byl před rokem v Mecce na španělské party, byly součástí prezentace kromě nějakých základních údajů o Španělsku také lidové tance a další zajímavosti. Italové si svoji prezentaci víceméně odbyli tím, že zahráli jednu hru (tanec za doprovodu hudby, jakmile přestane hudba hrát, je zapotřebí se zmocnit jednoho z n-1 panáků na okraji parketu, kde n je počet tancujících). Něco podobného měli ostatně Španělé před rokem taky, asi je to tradice Buddy systému. Ocenit lze asi délku - prezentace Italů před naprosto našlapaným klubem trvala asi jen čtvrt hodiny. Po nezbytném potlesku jsem do sebe narval trochu alkoholu (absinth, 70 Kč) a začal střídat oldies s hlavním sálem. Třebaže to nebyl dvakrát hudební zážitek (ani to nebylo cílem večera, hudební dramaturgie je na N2N předvídatelná), bylo to fajn, protože bylo opravdu hodně lidí. A co si budeme namlouvat - lidé dělají party. Ten počet lidí je vskutku obdivuhodný - už jen proto, že N2N party není ve škole skoro vůbec oficiálně propagována (a přesto o ní všichni vědí). Virál funguje :-)

Co se týče klubu Kamikaze All Inclusive, stojí za zmínku ještě pár věcí. Nelze si nevšimnout koberců, které díky své extrémní lepivosti dávají tušit, že to, co je tak trochu všude cítit, jsou asi zvratky. To by měli trochu vychytat, připomínalo mi to to nejhorší z Karlovek (je to škoda). Hudební produkce je nekonfliktní, bez experimentů, +- kvalitní (přechody na jedničku). Nebýt Céčka, považuju to za samozřejmost, ale takhle to opravdu pochválit musím. Navíc okolo 1:15 - 1:45 byl povedený houseový mix s Fedde Le Grandem (Let Me Think About It) v hlavní roli, takže docela dost pohoda. Zatímco na velikém parketu byl o místo velký boj, nebyl vůbec žádný problém si najít pohodlné křeslo a přečkat na něm méně dobré hudební chvilky. Narozdíl od Jungle není Kamikaze v protiatomovém krytu, takže mobilní signál samozřejmě plný :-)

Sečteno a podtrženo - navzdory určitým problematičtějším aspektům jsou Nation 2 Nation party skvělou událostí, na které se rozhodně vyplatí alespoň jednou za čas zajít. Hlavní výhodou je samozřejmě vysoká koncentrace lidí, a když nebudu chtít být přehnaně skromný, tak musím uznat, že nejde o žádné vypatlance, ale právě naopak :-)

PS: Zase jsem si jednou potvrdil, že VŠE je opravdu super škola, kterou bych za jinou nevyměnil... Za týden nebo nejpozději za 14 dní půjdu na N2N party zase. A o víkendu - Verona @ Družba Písek.

Publikováno dne 09. 04. 2008 v kategorii Reporty z akcí Odhadnutá klíčová slova BETA: kamikaze all inclusive club | n2n | n2n party | kamikaze all inclusive club praha | kamikaze club | buddy | buddy system | nation | klub
Mohlo by Vás zajímat BETA: Lunetic comeback? @ Kamikaze All Inclusive Club (6. 12. 2008) - report & video

O kategorii Reporty z akcí

Návštěvy klubů a diskoték patřily a stále patří k mému životnímu stylu, a jelikož příznivců opravdové taneční muziky již zdaleka není tolik jako za mých mladších let, existuje právě tato kategorie s reporty z mnou navštívených akcí. Cílem není jen zviditelnit a propagovat zajímavé události taneční scény, ale také poskytnout interpretům (DJům) a provozovatelům klubů zpětnou vazbu a podněty k zamyšlení nebo zlepšení.

Komentáře k článku

POZOR: K článku zatím nebyl vložen žádný komentář, takže s velkou pravděpodobností nikoho neurazil, nikoho nepobavil a už vůbec nikomu nepomohl.

Přidat vlastní komentář:
Jméno:
E-mail:
Sledovat diskusi:
Web:
Kontrolní kód:

Komentáře jsou v prvé řadě určeny ke kladení dotazů k tématu, upozornění na chybu, rozšíření obsahu článku a vůbec ke zpětné reakci na obsah těchto stránek. Mé reakce jsou barevně odlišeny.

V současné době není umožněno vkládat HTML tagy - pokud vložíte HTML kód, bude převeden na entity. K Vašemu komentáři se do databáze uloží čas vložení a Vaše aktuální IP adresa (3.236.219.157). IP adresa se nebude zobrazovat čtenářům, nicméně v případě, že bude Váš odkaz shledán právně závadným, může být Vaše IP adresa předána příslušným státním orgánům. Emailové adresy jsou ochráněny před běžnými spam roboty.

© Marek Demčák 2007 - 2024
Všechna práva dle Autorského zákona (č. 121/2000 Sb.) vyhrazena.