Líbímseti LIFE Party @ Disco Line Lnáře (+video)

27. července 2008

Reporty z akcí

S reportem ze lnářské diskotéky Disco Line jsem velmi dlouho otálel, jelikož tento výjimečný prostor (obepínající ze tří stran kališnický kostel) v poslední době zažívá poněkud krušnější časy. Byla to právě diskotéka ve Lnářích, kde jsem před osmi lety při první návštěvě opustil pop-rock a přesedlal na tehdy aktuální (italo)dance – místo Freddie Mercuryho se najednou v mých přehrávačích začali střídat umělci typu Gigi D'Agostino nebo Mabel.

V letech 2000 - 2004 jsem býval ve Lnářích prakticky každý víkend, na přeplněný hlavní sál mi zbylo mnoho krásných vzpomínek. Rezidentní DJ Míra byl s Tanečními ligami mixovanými přes šavli zpočátku bohem, následně jsme jej s bráchou "lehce morálně podporovali" v jeho prvních experimentech s mixováním na mašinkách (popř. Traktoru) a neustále nám v hlavě zněla jeho památná věta "Kluci, postupně..." (o mixování na gramofonech).

Bohužel, žádné postupně se moc nekonalo - DJ Míra mixuje po osmi letech více méně pořád stejně. Nulový progres, šavle nebo dlouhý tlukoucí se přechod rvoucí uši.

Několik plánovaných reportů jsem musel z milosti stornovat, protože třeba report z letošní Oslavy narozenin by asi nemohl ani do světa :-) Při pohledu do knihy návštěv a přání je evidentní, že nejsem sám, kdo by ve Lnářích uvítal nějakou novou krev, odráží se to samozřejmě i na návštěvnosti (ta tam jsou přeplněné sály a plné svozové autobusy).

Včerejšek sliboval změnu v podobě Líbímseti Life Party, kterou měl moderovat mně neznámý muž jménem Magic. Vzhledem k tomu, že na serveru Libimseti.cz bylo přihlášeno nějakých 150 lidí, rozhodli jsme se s bráchou po čase Lnáře opět navštívit. Nyní již k samotnému reportu z akce, která se jedním slovem povedla.

Lidé

Před lety byla situace v mikroregionu okolo naší chalupy taková, že zatímco do březnické diskotéky chodili vesměs skinheadi a jejich sympatizanti, Lnáře odnepaměti patřily pankáčům. K těmto skupinám se vždy přidali přátelé pivního rocku a nějací ti diskolidé (šamponi :-)).

Nevím, jestli za to mohla vizitka Líbímseti.cz, ale po punkerech a tvrďácích s pneumatikami okolo pasu včera nebylo ve Lnářích ani stopy. Kam jsem se podíval, tam jsem viděl veselé r´n´b lidičky s trendy hadrama, zhruba čtvrtina (hlavně okolo MC Kajínka, který je takovým lnářským MagicFree :-)) si přišla poslechnout i opravdovou taneční muziku. Zbytek tam byl asi jen tak popít.

Celkově byl ve špičce hlavní sál zaplněn tak z 50% oproti létům 2000-2004, ale i tak lze hovořit o úspěchu, neboť sál je na malinkou obec skutečně hodně veliký. Navíc je možné z minulosti odečíst ty penumatikáře, kteří stejně spíš jen tak postávali na parketu a pařili pouze na Alkeholy a Aleše Brichty :-)

Oldies sál byl celou dobu víceméně prázdný. Poskytoval azyl v průměru asi tak deseti lidem, kteří v něm spali nebo popíjeli na hity od Zagorky nebo Tří sester. Sám jsem tam během r´n´b také několik minut strávil, byla to svým způsobem příjemná alternativa k hlavnímu sálu.

Perfektní výkon DJe Vládi

Moderátor Magic kvůli nějakým problémům nedorazil, na jeho místo nastoupil tedy náhradník, který si říká prostě - DJ Vláďa (prosím komentující, aby mě případně opravili, jménu jsem rozuměl v hluku špatně).

Na akci jsme dorazili krátce po desáté za zvuků r´n´b. Osobně bych snad radši volil Paroubka než tancoval na něco tak netanečního jako je r´n´b, ale pokud je to jediná možnost, jak do Lnář nalákat nějaké lidi, tak budiž – příště holt přijdu později...

Hudba ve stylu terestrických rádií prokládaná soutěžemi o lahve šampaňského vydržela zhruba až do půl dvanácté, zpětně se až divím, že jsme to tak dlouho s bráchou vydrželi :-) Na druhou stranu to bylo namixované docela vkusně a kdyby to nehrálo tak nahlas, byla by to i dobrá kulisa pro povídání u red bullu (60 Kč) nebo Blāku (40 Kč; mimochodem nikdy se mi tento nápoj ještě nepodařilo objednat jinak než "tu kolu s kávou", zkoušel jsem blak, blák, blek, bé-el-á-ká a nikdy nic).

Půl hodiny po jedenácté DJ Vláďa změnil styl a začal hrát house. Je to již mnoho let, co jsem ve Lnářích slyšel podobně dobrý set (samozřejmě od hosta, tehdy to byl DJ Kyslík), mixované přechody jsou ve Lnářích velice vzácným a ceněným jevem. Zatímco ke konci r´n´b se začínal parket výrazně vyprazdňovat (zbylo tam tak deset skalních), s nástupem houseu bylo na nějakou dobu zase "plno" (r´n´b lidé vykázali vyšší míru hudební tolerance než já).

Zazněly aktuální hity typu Laurent Wolf - No Stress, nechyběly oba hity od Fedde le Grand, hrál se i Alex Gaudino a spousta jiných skladeb různých odnoží houseu (od vokálních věcí po vymejvárny).

Někdy po půl jedné nastoupilo pár ploužáků následovaných krátkým oldies sestřihem zahraničních skladeb. Ve čtvrt na dvě proběhla soutěž o dvě jízdenky někam do zahraničí a zahrála se trocha danceu.

S dancem je někdy problém udržet určitou úroveň, protože vedle pecek (Code Red - Kanikuly) existuje i velké množství sraček. DJ Vláďa se s tím popral obstojně – českou verzi nejkrásnějšího zadku sice zahrál (německý originál mi tolik nevadí), ale níž už nešel a z gumy médi jsme byli tedy naštěstí ušetřeni.

Poslední hodina byla opět ve znamení houseu s občasným přesahem, zazněly i starší hity Tomaz vs. Filterheadz - SunshineDJ Tiësto (Traffic a Adagio For Strings)Underworld - Born Slippy, Deep Swing - In the music nebo David Guetta - World Is Mine. V půl třetí zazněl na rozloučenou a oddech Morandi - Angels a jako bonus DJ Vláďa zařadil ještě asi desetiminutový schranz, na který nás však už blblo jen asi deset skalních :-)

Celkově míří k DJi Vláďovi velký palec nahoru, technika mixování i výběr skladeb byl na velmi dobré úrovni. Jediné, co bych trochu vytknul, byla absence vocal tranceu. Mezi houseové a trancové vymejvárny by se nějaký ten Sunlounger nebo Above & Beyond jako ostrůvek oddychu perfektně hodili. Ale to už bych chtěl asi moc :-)

Zdá se vám, že jsem na něco zapomněl? Ne! Skutečně, rockovky ani dechovky tentokrát v hlavním sále vůbec nezazněly :-)

Video pro dokreslení atmosféry

No a na závěr se s Vámi podělím o krátké video natočené mým telefonem (omluvte sníženou kvalitu). Všimněte si vkusné a bohaté světelné výbavy, kterou by i mnohé pražské kluby mohly této vesnické diskotéce závidět :-)

Publikováno dne 27. 07. 2008 v kategorii Reporty z akcí Odhadnutá klíčová slova BETA: disco | libimseti | lnáře | disco lnáře | libimseti party | libimseti.cz | video | life | www.libimseti.cz
Mohlo by Vás zajímat BETA: Kreditní karta Citi Výhodný nákup - usmějte se a poděkujte :-)

O kategorii Reporty z akcí

Návštěvy klubů a diskoték patřily a stále patří k mému životnímu stylu, a jelikož příznivců opravdové taneční muziky již zdaleka není tolik jako za mých mladších let, existuje právě tato kategorie s reporty z mnou navštívených akcí. Cílem není jen zviditelnit a propagovat zajímavé události taneční scény, ale také poskytnout interpretům (DJům) a provozovatelům klubů zpětnou vazbu a podněty k zamyšlení nebo zlepšení.

Komentáře k článku

Cukřík - [email schován] (dne 27. 07. 2008 v 22.08)
Na ten tvůj článek nejde ani nereagovat, tak píšu:-).
Včerejší lnáře jsem samozřejmě nevynechala, jako každou sobotu co jezdim. Musím uznat, že výběr Dj byl velmi dobrý. Sice pod přezdívkouz Dj Magic jsem si nedokázala přředstavit kdo to je, ale musím přiznat, že jeho set byl naprosto super. Nikdy jsem nedokázala tančit na parketu celý večer, ale včera to šlo tak nějak samo...
Pokud se tedy mají Lnáře zas dostat do určité návštěvnosti, tak myslím, že s tímto Dj by to šlo samo....Sice né možná hned a chvíly by to trvalo, ale určo by se časem dostavil ten výsledný efekt......

Marekzprahy (dne 28. 07. 2008 v 01.17)
Cukřík: Jo, byl občas trochu problém si zajít na WC, pořád jsem čekal, kdy se něco v setu pokazí a ono nic :-D (jen malá poznámka: DJ Magic nehrál, hrál nějaký jeho náhradník).

Jsem rád, že i podle knihy přání na disco-heart.cz nejsem jediný, komu se včerejšek líbil, ale velkou neznámou zůstává ziskovost. Nevím, kolik za pořádání Líbímseti LIFE Party musela společnost Heart zaplatit a kolik lidí mělo vstup zdarma (oproti nicku lst), ale mám trochu obavu, že i přes nižší podíl "pivařů za pětku" se to při odhadovaném max. 50% zaplnění moc nevyplatilo (teda kromě toho, že to zvedlo prestiž, což se měří docela špatně).

Všichni víme, co se musí stát s diskotékou, která majiteli nevydělává.

Cukřík (dne 28. 07. 2008 v 09.16)
Tak jo no. No já vím stima vstupama je to horší..i já patřila do té skupiny, která neplatila... Sice Lnáře nemohly v sobotu majiteli vynést, ale zavírat se Lnáře zatím nebudou....Na to vsadím všechno co mám...Právě že naopak....V Ln se chystají menší změny, ale zavírat se naštěstí nebude, juchůůůůů.....

Marekzprahy (dne 28. 07. 2008 v 15.09)
Cukřík: Můžeš být konkrétnější, o jaké změny půjde? Jinak ono to samozřejmě není jenom o vstupenkách, dost velkou roli hrajou i tržby z nápojů (teda pokud jsou v nabídce drinky ze šejkru a ne jen nejlevnější pivo v kraji).

Z mé zkušenosti ve větších městech vstupné mimo speciální akce úplně odbourali a žijou (velice solidně) právě z míchanejch nápojů okolo 100 - 150 Kč.

Cukřík - [email schován] (dne 28. 07. 2008 v 21.18)
No ve Lnářích se chystá menší rekonstrukce. Jinak co o to, jako možná bez vstupu by to i možná šlo, ale musíš si taky uvědomit, že ve Lnářích se nacházejí skupinky mladých lidí, kteří jedou do Ln třeba jen s dvoustovkou či třema stovkama v kapse a těžko mi asi mohly bumbat stále jen drinky kolem 100 až 150Kč.
Já bych byla ochotná si toto pití kupovat, jelikož mám míchané nápoje ráda, ale...
Mno, taky jen názor!!!

Marekzprahy (dne 28. 07. 2008 v 23.50)
Cukřík: Díky za info :-) Lnáře se mi líbí tak, jak jsou, ale třeba musím uznat, že umístění DJ pultu uprostřed skoro v rovině parketu a bílé plátno za ním mi přišlo mnohem víc profi než obvyklý stav vlevo nahoře (taky to zmenšuje parket, což se pro míň lidí hodí víc - chytře to vymysleli v Malaysii, tam parket rovnou rozdělili na dvě místnosti závěsem a ten shodili až v momentě, kdy se první část zaplnila k nehnutí).

Cukřík - [email schován] (dne 29. 07. 2008 v 20.27)
Já cvim mno, tak uvidíme co vymyslí a jak se to dá dopořádku..Sama jsem na to zvědavá...

Přidat vlastní komentář:
Jméno:
E-mail:
Sledovat diskusi:
Web:
Kontrolní kód:

Komentáře jsou v prvé řadě určeny ke kladení dotazů k tématu, upozornění na chybu, rozšíření obsahu článku a vůbec ke zpětné reakci na obsah těchto stránek. Mé reakce jsou barevně odlišeny.

V současné době není umožněno vkládat HTML tagy - pokud vložíte HTML kód, bude převeden na entity. K Vašemu komentáři se do databáze uloží čas vložení a Vaše aktuální IP adresa (18.118.120.109). IP adresa se nebude zobrazovat čtenářům, nicméně v případě, že bude Váš odkaz shledán právně závadným, může být Vaše IP adresa předána příslušným státním orgánům. Emailové adresy jsou ochráněny před běžnými spam roboty.

© Marek Demčák 2007 - 2024
Všechna práva dle Autorského zákona (č. 121/2000 Sb.) vyhrazena.