Markus Schulz - Prague '11 @ SaSaZu 12.2.2011: hypnotizující beaty a hlavně pastva pro oči (+ video)

13. února 2011

Reporty z akcí

V sobotu jsme s bratrem po opravdu dlouhé pauze navštívili nějakou klubovou akci. Volba padla na jednu z těch v letošním roce nejočekávanějších, a sice představení aktuálního kompilačního CD německo-amerického DJe Markuse Schulze s názvem Prague '11. Celé kompilační CD a celá party byla věnována Praze, která se tak stala teprve 6. městem světa, kterému se dostalo této cti.

Zhruba stometrová (= cca padesátiminutová) fronta před klubem SaSaZu dávala v půl jedenácté tušit, že tato akce bude opravdu velká, a že zprávy o vyprodání vstupenek nebyly jen marketingovým žvástem. Klub byl skutečně nacpaný k prasknutí, daleko více, než na oslavě narozenin Seznam.cz. Zatímco fronta před klubem se vystát ještě jakžtakž dala, v případě šatny muselo jít dobré vychování stranou – oficiální fronta se vůbec nehýbala, jedinou šancí bylo ji celou předběhnout a vyčkat si "jen" zhruba patnáctiminutovou frontu předbíhačů.

No a pak mohla pařba začít. Po DJi Wippenbergovi nastoupila zhruba ve 23:50 hlavní hvězda večera, což se pozitivně odrazilo zejména na vizuální podobě party – na světelné tabuli se začaly ukazovat pražské památky a symboly doplněné o různé (vesměs hypnotizující) efekty. Hrad, Orloj, Petřín, Vyšehrad, Muzeum, Karlův most, ale také kachličky z pražského metra nebo Jakešův prst, vedle kterého po sloupech klubu SaSaZu šplhala mimina Davida Černého. Aby toho nebylo málo, tak místo lacinně vyhlížejících GoGo a Topless tanečnic parket zdobily tanečnice v různých kostýmech.

Přestože jsem na akci šel zejména kvůli hudbě, vizuální dojem ji naprosto přebil. Hudba nebyla úplně špatná, ale podle mého skromného názoru (který jako obvykle asi nebude většinově přijat :-)) jí ublížila délka – pět a půl hodiny zkrátka nejde hrát jen hity. Markus Schulz se zřejmě rozhodl své věrné posluchače nejprve pořádně vysílit, a tak namísto známých a melodických kousků minimálně v první polovině hrál spíše méně výrazné, monotónní skladby.

Přebasovaný tech-trance v kombinaci s působivými vizuálními efekty sice přivedl zcela naplněnou halu do tranzu, ale osobně jsem čekal o něco více. Melodických kousků bylo jako šafránu a vokálů ještě méně.

Markus Schulz sliboval, že hodlá v Praze "vyprávět příběh" – v prvních třech hodinách se občas přibližoval příběhu "kopáče", který zbíječkou odstraňuje asfalt z chodníku. Hranice mezi hudbou a hlukem je bohužel velmi tenká.

Nicméně nebylo pořád jen zle, a jak je slyšet i na videu níže, tu a tam se nějaká melodičtější skladba přecejen objevila. Osobně jsem akci opustil kolem třetí hodiny ráno, z informací od těch, kteří zůstali déle, se prý postupně zvolňovalo – bohužel, vydržet až do pěti do rána jsem schopen nebyl.

Vizuál za jedna, hudba za tři. Co říci závěrem? Těším se na ATB v dubnu a na to, jak mě v diskusi roznesete na kopytech :-)

P.S.: Lidi, ty vějíře jsou super, ty noste! Stačí si trochu šikovně vedle vás stoupnout a nevadí ani horší vzduchotechnika :-)

Publikováno dne 13. 02. 2011 v kategorii Reporty z akcí Odhadnutá klíčová slova BETA: schulz | markus | sasazu | prague | markus schulz prague 11 | 2011 | video | praha | 12.2.2011
Mohlo by Vás zajímat BETA: Ibiza - Video a fotky z pláží, měst i klubů

O kategorii Reporty z akcí

Návštěvy klubů a diskoték patřily a stále patří k mému životnímu stylu, a jelikož příznivců opravdové taneční muziky již zdaleka není tolik jako za mých mladších let, existuje právě tato kategorie s reporty z mnou navštívených akcí. Cílem není jen zviditelnit a propagovat zajímavé události taneční scény, ale také poskytnout interpretům (DJům) a provozovatelům klubů zpětnou vazbu a podněty k zamyšlení nebo zlepšení.

Komentáře k článku

malda (dne 14. 02. 2011 v 20.31)
V pohodě článek, díky za něj. Ja na něm teď sice nebyl...ale už jsem na něm byl 2x na Transmission a Schulz už je takový, hraje spíš takové tvrdší a občas pravda monotonně

Přidat vlastní komentář:
Jméno:
E-mail:
Sledovat diskusi:
Web:
Kontrolní kód:

Komentáře jsou v prvé řadě určeny ke kladení dotazů k tématu, upozornění na chybu, rozšíření obsahu článku a vůbec ke zpětné reakci na obsah těchto stránek. Mé reakce jsou barevně odlišeny.

V současné době není umožněno vkládat HTML tagy - pokud vložíte HTML kód, bude převeden na entity. K Vašemu komentáři se do databáze uloží čas vložení a Vaše aktuální IP adresa (3.135.217.228). IP adresa se nebude zobrazovat čtenářům, nicméně v případě, že bude Váš odkaz shledán právně závadným, může být Vaše IP adresa předána příslušným státním orgánům. Emailové adresy jsou ochráněny před běžnými spam roboty.

© Marek Demčák 2007 - 2024
Všechna práva dle Autorského zákona (č. 121/2000 Sb.) vyhrazena.