Vynikající poslední parník Danceradia 2008 (+ video)

20. září 2008

Reporty z akcí

Do posledního parníku jsem vkládal velká očekávání a již dlouho jsem dopředu radši všem avizoval, že se mnou na pátek 19. nemají pro žádné jiné akce počítat. Výsledek moje očekávání v mnohém předčil, překvapilo (nebo rovnou zklamalo) jen poněkud předčasné ukončení již o půlnoci.

Když jsme zhruba v půl deváté odplouvali, bylo možné si všimnout tří podstatných odlišností od minulých parníků v tomto roce. Zaprvé bylo ticho a tma – lidem na nábřeží zřejmě došla trpělivost a bylo nutné se podřídit požadavku na klid. Zadruhé byl parník neobyčejně plný, tolik lidí jsem snad ještě na Tyršovi neviděl. A zatřetí – věkový průměr výrazně poklesl, skoro se zdálo, že staří štamgasti uvolnili prostor nové generaci. Skupinky sedmnáctiletých mladistvých vypadaly na akci DR skoro až nepatřičně a škodolibě jsem se pobavil, když po nich v Zeleném baru v podpalubí slečny chtěly kvůli pivu občanky... (na palubě jim pak zřejmě nalili pivo nealkoholické :-)).

Ze strany DR nebylo tentokrát na parníku nic ponecháno náhodě nebo doufání ve věrnost věrných, vyšší návštěvnost si (úspěšně) zajistili i několika atrakcemi navíc – především generátorem umělého sněhu a "Doktorskou párty". Zatímco doktorské kostýmy a sestřičky s alkoholem v injekčních stříkačkách mi přišly trochu nadbytečné, iluze sněhu z generátoru (poletující drobné kousky pěny) byla vynikající a v kombinaci se dvěma lasery, stroboskopem a dýmostrojem se podařilo vytvořit mimořádně hezké světelné efekty. Takhle se dělá snow party, ne nějaké polystyrenové kuličky, ze kterých je akorát bordel!

Z hlediska občerstvení potěšila nabídka klobás (45 Kč), pití bylo bohužel zatím stále bez míchaných nápojů. Spokojil jsem se tedy s kombinací absinth+redbull (130 Kč; doporučuji, vodka je slabota).

Luboš Novák předvedl jeden ze svých nejlepších setů, ve kterém se perfektně prolínaly pomalé melodické skladby s rychlejšími kousky; až na závěrečných 20 minut se jednalo vesměs o novinky a hity posledních dvou až tří let. Nic než trance ve všech podobách (snad až na psy...). Ani chvíli jsem se nenudil, oceňuji, že taneční "oldies" proběhly formou megamixu. Pomyslným vrcholem večera a kořením celého setu se stala Smetanova Vltava v remixu od Michaela Buriana (pusťte si ji na Youtube).

Třebaže se všichni včetně trochu zmatených nováčků (pořád chtěli zahrát něco známého a přitom se ani nic jiného skoro nehrálo :-)) dobře bavili a před půlnocí plný parket řval "Jedeme dál", nejelo se. Nevím, jestli za to mohla tři policejní auta v přístavu nebo jen touha stihnout poslední metro, každopádně po půlnoci zbylo na lodi méně než 50 lidí, které ani nikdo nepočítal. Fakt, že se dál nepojede, byl trochu šok. No co se dá dělat, ještěže pan ředitel aspoň slíbil, že se na to ani příští rok nevykašlou.

Užijte si tentokrát trochu delší video z akce, a pokud narazíte na nějaký link na TV Music Box, která z akce připravovala report, tak se o něj podělte v diskusi ;-)

Publikováno dne 20. 09. 2008 v kategorii Reporty z akcí Odhadnutá klíčová slova BETA: parník | parníky | video | vltava | danceradio | burian | danceradia | snow
Mohlo by Vás zajímat BETA: Ibiza - Video a fotky z pláží, měst i klubů

O kategorii Reporty z akcí

Návštěvy klubů a diskoték patřily a stále patří k mému životnímu stylu, a jelikož příznivců opravdové taneční muziky již zdaleka není tolik jako za mých mladších let, existuje právě tato kategorie s reporty z mnou navštívených akcí. Cílem není jen zviditelnit a propagovat zajímavé události taneční scény, ale také poskytnout interpretům (DJům) a provozovatelům klubů zpětnou vazbu a podněty k zamyšlení nebo zlepšení.

Komentáře k článku

Tommy (dne 22. 09. 2008 v 00.47)
huj, zdravim, nějak se mi tu žádný videeo ani odkaz na něj nezobrazuje, asi někde bude chyba, můžeš mi poradit? Dík

Tommy (dne 22. 09. 2008 v 00.53)
Ten odkaz jo, ale hluchej :(

Marekzprahy (dne 22. 09. 2008 v 01.13)
Tommy: video je vložené, je zapotřebí, aby byl nainstalovaný flash. Je možné, že měl Stream krátký výpadek. Můžeš zkusit alternativně tento link rovnou na stream: http://www.stream.cz/video/147468-posledni-parnik-danceradia-2008/

Tommy (dne 22. 09. 2008 v 02.49)
už to jde, chyba v prohlížeči

Tommy (dne 22. 09. 2008 v 15.38)
Jj, kde hraje Lubosh, je vždycky vynikající ;)
A dík za videjko, jsi jeden z mála, co se umí podělit :)

Tommy (dne 12. 10. 2008 v 19.25)
http://www.mcbox.tv/musicboxtop10_cz.php?topid=56

Report mcboxu z ponorníku -je to jako vstupy mezi Top 10 a jde to dost blbě odklikat, a taky je to asi hodně ostříhaný

Marekzprahy (dne 12. 10. 2008 v 19.41)
Tommy: díky za odkaz, nechápu, proč tam tyhlety amatéry z rnb "televize" vůbec zvali. no nic, Jungli vstříc (již za 12 dní)

Tommy (dne 13. 10. 2008 v 01.11)
doufám, že bude report.. ;) máš lepší než mcbox

Marekzprahy (dne 25. 10. 2008 v 22.40)
Tommy: Tak report nebude, sice to nebylo (zejména hudebně) úplně špatné, ale v několika ohledech bych musel být natolik kritický, že by mě tam příště asi ani nepustili...

Přidat vlastní komentář:
Jméno:
E-mail:
Sledovat diskusi:
Web:
Kontrolní kód:

Komentáře jsou v prvé řadě určeny ke kladení dotazů k tématu, upozornění na chybu, rozšíření obsahu článku a vůbec ke zpětné reakci na obsah těchto stránek. Mé reakce jsou barevně odlišeny.

V současné době není umožněno vkládat HTML tagy - pokud vložíte HTML kód, bude převeden na entity. K Vašemu komentáři se do databáze uloží čas vložení a Vaše aktuální IP adresa (18.221.197.132). IP adresa se nebude zobrazovat čtenářům, nicméně v případě, že bude Váš odkaz shledán právně závadným, může být Vaše IP adresa předána příslušným státním orgánům. Emailové adresy jsou ochráněny před běžnými spam roboty.

© Marek Demčák 2007 - 2024
Všechna práva dle Autorského zákona (č. 121/2000 Sb.) vyhrazena.