Zklamání na parníku Danceradia - Olda Nussberger poslední koule nerozdal :-(

28. června 2008

Reporty z akcí

Nevím, čím to je, ale poslední dobou mám tendenci chválit počiny těch, jejichž hudba mi není zase tolik blízká, a naopak oblíbené interprety a žánry hodnotit rozpačitě. Dnešní večer byl po dvou měsících opět ve znamení party Danceradia na parníku Tyrš (minulý report), za kormidlem tentokrát stál místo Luboše Nováka moderátor pondělní Noční jízdy DR Olda Nussberger alias DJ Weekender. Aby bylo jasno - Oldu pokládám za jednoho z největších bavičů na Danceradiu vůbec, jeho noční zpívání hymny od Filo & Peri dokonale zahladí jeho občasné úlety s rozhozeným BPM v živém vysílání. Na jeho parník jsem se proto docela dost těšil.

Olda už od začátku sršel vtipy a energie z něj přímo sálala - Luboš by vedle něj vypadal jako takový hodný pomalý strejda. Ještě když jsme stáli na Palackého nábřeží, hrál docela příjemný trance - ne úplně z aktuálního power play DR, ale rozhodně ne starší než rok. Olda umně mixoval (ale kdyby si s tím hrál ještě o něco víc, tak bych napsal, že si s tím moc hraje) a sem tam přihodil nějakou hlášku. Parník se odlepil od břehu krátce po čtvrt na devět a z dobíhající dvojice opozdilců stihl naskočit pouze kluk - holka se už skočit bála a zůstala tak na břehu. Olda vtipně glosoval slovy (volně parafrázuji): Člověče tys tam nechal holku! No nevadí, tady budeš mít dost jiných holek... A měl pravdu - na parníku se kupodivu sešly docela výstavní volné kusy (bohužel / naštěstí jsem štastně zadaný, tak se mě samozřejmě nic z toho netýkalo a byl jsem na konci opět označen za buzeranta).

Nevděčnou první hodinu přenechal Olda po krátkém představení zřejmě začínajícímu DJi, který se zve Mike M. Ze začátku nikdo netancoval (ještě bylo světlo), takže jsem se za zvuku umírněnější skoro až netaneční hudby vydal na prohlídku parníku. Oproti prvnímu parníku v letošním roce bylo možno zpozorovat dvě vylepšení - v nabídce jídel přibyla výborná klobása (45 Kč) a otevřelo se podpalubí s druhým barem. Na druhou stranu bylo již od začátku jasné, že něco není v pořádku - vizuální efekty byly extrémně špatné. Dvoubarevný laser na lodi vůbec nebyl, stroboskop byl nefunkční (nerozjel se ani na chvíli), do dýmostroje musel Mike M několikrát za noc vlézt, protože se každou chvíli tak nějak kousnul - po několika hodinách to už vzdali a jelo se i bez toho pouze na dvou světelných efektech - docela velký průser.

Po zhruba 40 minutách zoufalý Mike M začal hrát relativně slušné fláky a podařilo se mu dostat na parket lidi včetně mě. Rozehrál se, bylo to ve výsledku dobré (pravda - po požití velkého absinthu se dvěma red bully).

Okolo desáté začal hrát Olda slavící na parníku své 28. narozeniny. Začal Scootery, jejichž album ještě nedávno v Noční jízdě DR docela nechválil, zřejmě jim už přišel na chuť. Hraní si evidentně užíval, oproti Lubošovi byl za pultem o dost živější, na druhou stranu "tunely" se mu moc nedařily (Luboš je lepší manipulátor). S rostoucí hladinou alkoholu v krvi byl sebejistější (nejlepší parník v letošním roce atd.) a zároveň bohužel DJsky horší a horší - s přechody si hrál méně a méně, vybíral víceméně hity rok až pět let staré. Jako kdyby si chtěl narozeninově zavzpomínat.

Ze začátku mě to bavilo, když už bylo skoro jedenáct, tak jsem si říkal - aha, asi si schovává aktuální fláky z Dance Line Chart na poslední hodinu, aby lidi rozproudil a přesvědčil je, aby o půlnoci při mezipřistání neopouštěli plavidlo. Jenže furt tak nějak nic, ani upozornění, že hraje víceméně oldies, se nesetkalo s kladnou reakcí (větu "to si snad ze mě děláš prdel" omlouvají panáky k narozeninám). Takhle jsem si ty slibované poslední koule tohohle roku nepředstavoval, na vesnické diskotéce by zahráli podobně.

Parník jsme s bráchou o půlnoci spolu s nadpoloviční většinou návštěvníků opustili a ještě se chvíli dívali, jak společensky unavený a evidentně smutný Olda počítá zbylé účastníky na parketu. Nevím, jestli nakonec vypluli, během deseti minut byli návštěvníci spočítáni asi dvakrát, pokaždé bylo lidí těsně pod 80 - kdyžtak hoďte info do komentářů (loď byla po chvíli přivázána k pobřežním pilířům).

Příští týden se na skutečný narozeninový parník s Lubošem Novákem a živým vystoupením Evy Skalické (nazpívala hymnu Danceradia a mnoho skladeb se skupinou Pussy) bohužel nepodívám, jelikož budu kdesi na Moravě (možná dostane šanci Fabric v Ostravě nebo nějaká lokální diskotéka v Jeseníkách). Všem ostatním (včetně chuděry Weweronique, která kvůli mně dnes na parník nešla) návštěvu narozeninového parníku rozhodně doporučuji, protože Luboš Novák je zárukou, že to bude hudebně v pohodě a stroboskop a lasery se určitě taky na narozky opravit stihnou.

P.S.: Kdyby Vás zajímalo, jak do dopadlo s tou slečnou, co zůstala na břehu, tak se nakonec konal happy end - přijela do Modřan a naskočila ve zdymadlu - za obrovského potlesku a blesků desítek fotoaparátů :-)

Publikováno dne 28. 06. 2008 v kategorii Reporty z akcí Odhadnutá klíčová slova BETA: diskotéka na parníku | parnik dance radia | olda nussberger | parník danceradia | radio | disco | novak | parník dance radio | luboš
Mohlo by Vás zajímat BETA: Fantastická pařba v klubu Jungle s Lubošem Novákem

O kategorii Reporty z akcí

Návštěvy klubů a diskoték patřily a stále patří k mému životnímu stylu, a jelikož příznivců opravdové taneční muziky již zdaleka není tolik jako za mých mladších let, existuje právě tato kategorie s reporty z mnou navštívených akcí. Cílem není jen zviditelnit a propagovat zajímavé události taneční scény, ale také poskytnout interpretům (DJům) a provozovatelům klubů zpětnou vazbu a podněty k zamyšlení nebo zlepšení.

Komentáře k článku

parník (dne 06. 07. 2008 v 11.38)
Jojo parník :-)

kontakty odstraněny - neplacená inzerce

Olda Nussberger - [email schován] - web (dne 17. 07. 2008 v 13.18)
Ahoj,
to že najdu někde na internetu recenzi na mnou odjetý parník mě ani ve snu nenapadlo a musím říct, že i když je veskrze negativní, tak mě to těší... Rád bych však doplnil několik faktů (pokud to autorovi nebude vadit):

1. Světla - lasery jsou pouze na parnících s Lubošem (na jiných jsem se s nimi nesetkal, ale to autor asi nevěděl, nevadí)... slovo "průser" ohledně světel jsem já použil za daný večer asi stokrát, jelikož měl dorazit člověk, který u stroboskopu měl vyměnit výbojku - nestalo se tak a já už při vyplutí skřípal zubama, že tam mám jen ty dva slabý kolotoče)... Např. na narozeninovém parníku jsem se světlama vedle Luboše atmosféru dotvářel já...
2. Hláška "nejlepší parník DR" jsem nepronesl do mikrofonu já, nýbrž jeden s posluchačů DR, který zrovna semnou byl v kabině - jmenovat nebudu a ani nechci...
3. Spíše starší fláky - každý máme svůj styl, Luboš je trancer, já jsem laděnej spíš do dancu a proto tak i hraju... faktem je,že se mi nepovedlo vplácnout novější pecky, protože jsem si je opravdu šetřil, ale čas od mého nástupu za mixák po přistání u břehu utekl jako pět minut a já se nestačil ani moc zorientovat... :o)

Závěrem jen dodám, že děkuju za kritiku a vážim si jí... je to tak trochu i poučení pro mě co vylepšit ve vztahu k posluchačům rádia... a co se těch koulí týče :o) - vysvědčení mi nikdo nepřinesl, abych mu je dopsal... :o))) Mějte se... Olda

Marekzprahy (dne 17. 07. 2008 v 13.32)
Olda Nussberger: díky za vyjádření a upřesnění některých skutečností, tvůj profil na myspace těmi Above & Beyond trošku klame :-)

Olda Nussberger - [email schován] - web (dne 17. 07. 2008 v 16.07)
Marku,
může to působit jako matoucí informace, ale faktem je, že všude, kam se hnu, prohlašuju, že ta skladba od Above & Beyond je moje srdcařská a to i bez ohledu na to, k jakému stylu se přikláním... :o)
Ono vesměs vůbec byl ten parník trochu specifickej a i když se podle někoho nepovedl, tak na druhé straně měl i kladné ohlasy... Každopádně, jak jsem už napsal, beru si z toho ponaučení - už nikdy na parníku narozeniny a více trancu :o)))
Olda

Marekzprahy (dne 18. 07. 2008 v 00.51)
Olda Nussberger: tak se budu těšit :-)

Honza - [email schován] (dne 26. 06. 2011 v 23.06)
To ja jsem aktualne zazil vystup DJ Weekendera na svatbe a melo to dost daleko od profesionalniho pristupu. Do cca 22.00 bylo vse OK, potom se pan Nussberger pomerne rychle opil natolik, ze nedokazal posoudit co zajima svatebcany a co jeho hral pouze skreky na ktere paril sam a ostatni postavali okolo parketu. Nemluve o tom, ze nereagoval na podnety publika ani objednavatele. Tim velmi rychle zazdil celou zabavu a svatebni veseli defacto ukoncil. Palec dolu.

Přidat vlastní komentář:
Jméno:
E-mail:
Sledovat diskusi:
Web:
Kontrolní kód:

Komentáře jsou v prvé řadě určeny ke kladení dotazů k tématu, upozornění na chybu, rozšíření obsahu článku a vůbec ke zpětné reakci na obsah těchto stránek. Mé reakce jsou barevně odlišeny.

V současné době není umožněno vkládat HTML tagy - pokud vložíte HTML kód, bude převeden na entity. K Vašemu komentáři se do databáze uloží čas vložení a Vaše aktuální IP adresa (3.144.16.254). IP adresa se nebude zobrazovat čtenářům, nicméně v případě, že bude Váš odkaz shledán právně závadným, může být Vaše IP adresa předána příslušným státním orgánům. Emailové adresy jsou ochráněny před běžnými spam roboty.

© Marek Demčák 2007 - 2024
Všechna práva dle Autorského zákona (č. 121/2000 Sb.) vyhrazena.