Články z kategorie Reporty z akcí

Návštěvy klubů a diskoték patřily a stále patří k mému životnímu stylu, a jelikož příznivců opravdové taneční muziky již zdaleka není tolik jako za mých mladších let, existuje právě tato kategorie s reporty z mnou navštívených akcí. Cílem není jen zviditelnit a propagovat zajímavé události taneční scény, ale také poskytnout interpretům (DJům) a provozovatelům klubů zpětnou vazbu a podněty k zamyšlení nebo zlepšení.

1. parník Danceradia 2008 - Čarodějnice (+ video)

Dlouho očekávaný parník Danceradia jsem si samozřejmě nemohl nechat ujít, a to i přesto, že všech asi 15 pozvaných kamarádů a známých nalezlo krátce před akcí více či méně přijatelnou omluvu. Šli jsme tedy nakonec s bráchou sami. Ve stručnosti: bylo to fajn, ale mělo to bohužel své chyby.

přečíst celý článek

Publikováno dne 01. 05. 2008 v kategorii Reporty z akcí.

Verona @ Discokomplex JIH, Písek (Družba)

O víkendu jsme s bráchou díky pravidelné pauze ve Lnářích a nezajímavé toaleťákové party v Kozárovicích po několika letech opět zavítali do píseckého Discokomplexu JIH, podniku nejméně dvěma generacemi známého pod názvem Družba, podniku se sloganem "Největší discotéka na jihu Čech".

přečíst celý článek

Publikováno dne 14. 04. 2008 v kategorii Reporty z akcí.

Italian party @ Kamikaze All Inclusive Club (Buddy system)

Stalo se vám někdy, že jste přišli na party ve 22h a nikdo tam nebyl? Čekali jste do dvou, jestli někdo nepřijde, a potom jste usoudili, že kromě stávajících deseti lidí už asi dnes opravdu nikdo nepřijde? Mně se to stalo naposledy ve Vertigu před cca dvěma týdny. Moderní klub s perfektní novou vzduchotechnikou, super barem, dobrou hudbou (Matamar). Přesto - klub naprosto prázdný (kromě pár kamarádů DJů). V takových chvílích si člověk říká, jak je to vůbec možné? To všichni tráví večery doma u televize? Všichni pomřeli?

Dnes jsem našel odpověď na to, proč mnohé party v Praze zejí prázdnotou (i Jungle a parníky jsou na tom bledě). Všichni jsou zkrátka na parties Nation 2 Nation, které pořádá Buddy System při VŠE.

přečíst celý článek

Publikováno dne 09. 04. 2008 v kategorii Reporty z akcí.

První pařník Danceradia v roce 2008 bude 30. 4.

Na včerejší party Danceradia v Jungli byl oficiálně ohlášen první pařník, a to na Filipojakubskou noc z 30. 4. na 1. 5. Takže ty kecy na podzim o tom, že na parníky chodí málo lidí a že teda už žádné další asi nebudou, můžeme považovat za úspěšně dementované :-)

Doufejme jen, že se do té doby pořádně oteplí a že se objeví nějaké nové hity, protože včerejší party s Lubošem Novákem nelze hodnotit jinak než slovem průměr. Silnější začátek (mým vrcholem byla skladba Ben Gold ft. Senadee - Say the words) a konec bohužel nemohou smazat víceméně nudný hodinový střed - měl jsem pocit, že nějak není co hrát, a tak se hrajou béčka.

Jak na tom je taneční scéna s hity a jestli je opravdu po silnějším létě/podzimu 2007 (Filo & Peri, FKN,...) nějaká recese si půjdu dneska ověřit ještě do Vertiga (Matamar), jinak se samozřejmě těším na čarodějnice na parníku Tyrš...

přečíst celý článek

Publikováno dne 22. 03. 2008 v kategorii Reporty z akcí.

Malaysia @ Val Thorens - Hudební chrám v nejvyšším evropském lyžařském středisku

Existují lidé, kteří si pod lyžařským zájezdem představí celé dny na svahu přerušené pouze krátkými pauzami na rychlé občerstvení a zakončené večeří uvařenou na hotelovém dvouvařiči. Lidé, kteří se přes den strhají a brzy večer padnou do postele, aby již ráno v devět stihli první lanovku. Vášniví lyžaři, nebo šetřílci se snahou maximálně využít zakoupený skipass? Nevím, do těchto lidí nevidím, a pokud se mezi ně řadíte, bude Vám tento patrně vygooglený report z Val Thorens naprosto k ničemu.

Když jsme se totiž vydali minulý týden do francouzského střediska Val Thorens, více než sjezdovky (které byly samozřejmě bezvadné, o tom žádná...) mě zajímalo, co budu dělat, až se okolo páté zastaví vleky, a já budu mít před sebou ještě skoro dvě třetiny svého biologického dne.

Internet prozradil, že je Val Thorens svým způsobem WiFi obec, takže se určitě vyplatí s sebou vzít notebook. A skutečně - v hotelu Les Olympiades jsem našel okolo 6 hotspotů a v nákupní galerii (kromě smradu ze sýrů a šunky v podstatě k nerozeznání od obchodních center ve větších městech, a to včetně průtoku lidí) jich bylo snad ještě více.

Nicméně v tamější oblasti obvyklá cenová politika 10€ / 1 heure, 20€ / 1 jour, 30€ / 1 semain znamenala buď internet dost silně přeplatit, nebo u něho sedět celý týden. Což jsem ani jedno nechtěl, a tak jsem se pouze občas potupně připojil v kavárně La Piscine za cenu kapučina (na přečtení zpráv o provaleném vztahu Bursíka s Kateřinou Jacques to posloužilo dobře, na práci to však moc není, už kvůli nutnosti používat webové rozhraní emailu z důvodu blokace SMTP portu nebo častým výpadkům).

Druhou zajímavou věcí ve Val Thorens byl noční život - přecejen, když jsou v nějaké obci s tisícem stálých obyvatel 3 diskotéky a ještě mnohem více barů, asi to tam trochu žije. Recenzovat bary nemá smysl, cenově i kvalitou zhruba odpovídají barům v centru Prahy (alkohol rozhodně nešidí, 7 drinků jako v Popocafepetlu bych určitě nepřežil :-). Diskotéky, přesněji spíše jen Malaysii, která ve Val Thorens má zřejmě přirozené monopolní postavení, již recenzovat smysl má, jelikož rozdíl oproti České republice mi přišel dost zásadní hned v několika ohledech.

přečíst celý článek

Publikováno dne 03. 03. 2008 v kategorii Reporty z akcí.

Kozárovice mají docela dobrou diskotéku

Tak jsme se s bráchou po nějaké době vypravili opět na diskotéku. Vzhledem k tomu, že jsme byli o víkendu na chalupě a všechny diskotéky v okolních vsích a městečkách měly na programu hasičské a jiné plesy, dali jsme šanci vzdálenějšímu podniku v Kozárovicích, který provozuje stejná firma jako tu rezidentní ve Lnářích.

přečíst celý článek

Publikováno dne 20. 01. 2008 v kategorii Reporty z akcí.

Klub Jungle podruhé aneb jak došla pára

Očekávání od páteční party s Lubošem Novákem v Jungli byla po předchozí zkušenosti vysoká, takže není zase tak velký div, že nebyla zcela naplněna. Přesto to byl víceméně příjemný večer.

přečíst celý článek

Publikováno dne 09. 12. 2007 v kategorii Reporty z akcí.

Céčko - céčkový klub pro vesničany na prdeli Prahy

I tentokrát jsem po návratu z taneční párty plný krásných vizuálních a hudebních zážitků. Při zpáteční cestě jsem totiž duchapřítomně vystoupil již na Staroměstské a prošel se noční Prahou přes Staroměstské a Václavské náměstí na Floru se sluchátky na uších. Párty v Céčku v areálu ČZU s DJs z Fajn rádia mi nesedla.

přečíst celý článek

Publikováno dne 29. 11. 2007 v kategorii Reporty z akcí.

Fantastická pařba v klubu Jungle s Lubošem Novákem

Už tomu bude skoro den, a já jsem stále plný pozitivních dojmů z jedné pro mě nejlepších party v tomto roce. A to jsem tam původně vůbec nechtěl jít, neboť okolo sedmé večerní se mi chtělo pekelně spát a skoro jsem usnul. Nicméně, vzhledem k neustálým reklamám na Danceradiu jsem se přecejen přemohl, kopnul do sebe nějaký ten čaj, nějaký ten Red Bull a že to teda půjdeme s bráchou aspoň omrknout. A že se vrátíme posledním busem.

přečíst celý článek

Publikováno dne 28. 10. 2007 v kategorii Reporty z akcí.

Křest CD Martina Ševčíka (Můj barevný svět)

Absurdní situace jsem vždy vyhledával, protože představují pro můj v podstatě nudný IT život příjemná zpestření a vhodné milníky k zapamatování. Většinu těchto situací dávám k dobru v barech po několika drincích, nicméně situace stará několik málo hodin je kupodivu publikovatelná i bez alkoholu. Vzhledem k nadpisu asi nemá smysl Vás dále "napínat" - ano, byl jsem na křestu CD Martina Ševčíka v klubu Kain na Žižkově.

přečíst celý článek

Publikováno dne 23. 10. 2007 v kategorii Reporty z akcí.

© Marek Demčák 2007 - 2024
Všechna práva dle Autorského zákona (č. 121/2000 Sb.) vyhrazena.