Články z kategorie Filmové recenze

Subjektivní recenze filmů, které jsem navštívil vesměs se svojí přítelkyní nebo známými v kině. Spíše než o klasické recenze se snažím o zachycení pocitů, které ve mně daný film zanechal. Pokud nepovažuji dějovou složku za stěžejní, nebojím se prozradit v rámci recenze pointu – chcete-li si ponechat moment překvapení, čtěte mé recenze na vlastní nebezpečí. Procentuální hodnocení filmů na konci článku je čistě intuitivní v rámci žánru a nemá žádný rozpad na dílčí složky.

Zajděte si na film Kuličky (recenze)

Málokdy mám opravdu chuť si zajít na něco do kina. Není to v tom, že vlastním rapidshare premium account a že si vlastně mohu legálně všechny (i když zejména zahraniční) filmy z kin legálně stáhnout. Problém je v tom, že většina z nabízených filmů jsou nesmysly, slátaniny, nudné braky se spoustou efektů a rozkošných nudných zvířátek nebo naopak potoky krve a záblesků světel pro podpoření dynamiky.

Povídkový film Olgy Dabowské Kuličky sliboval víceméně inteligentní humor o manipulaci žen s muži, takže jsem si ho samozřejmě nemohl nechat ujít, a to i přestože byl Čtvrtníčkem v Kinoboxu označen za "film o ženách pro ženy" a od Spáčilové dostal pouze 50% (ono se nelze recenzemi na idnes zase tolik řídit...).

přečíst celý článek

Publikováno dne 07. 05. 2008 v kategorii Filmové recenze.

Film O život mě pobavil nejvíce

V poslední době jsem línej jako prase, a tak místo usilovné práce koukám na různé filmy. Tady jsou mé naprosto subjektivní minirecenze, v diskusi mi můžete vynadat :-)

přečíst celý článek

Publikováno dne 19. 02. 2008 v kategorii Filmové recenze.

Gympl je fajn

V nedávném vydání deníku MF Dnes jsem se dočetl senzační zprávu o tom, že se na internetu objevil ke stažení film Gympl. Manipulační síla tohoto možná nejdůvěryhodnějšího (ale přesto nedůvěryhodného) média je vysoká, a tak je nyní internet zamořen tisíci dotazy typu Gympl download, Gympl rapidshare nebo Gympl ke stažení.

Zpráva o ukradení Gymplu je buď novinářskou kachnou měsíce (redaktor někde našel linky, ale neměl čas je prověřit), nebo jednou z těch nápaditějších reklam (založenou na mylném přesvědčení, že warezák, který po několika dnech z free zone rapidshare.com konečně stáhne onen zhruba gigový soubor s nějakým americkým nesmyslem, bude natolik zlomen, že těch 150 korun za lístek i dá).

přečíst celý článek

Publikováno dne 19. 10. 2007 v kategorii Filmové recenze.

© Marek Demčák 2007 - 2024
Všechna práva dle Autorského zákona (č. 121/2000 Sb.) vyhrazena.