CPU 100%, nefunkční klávesnice a touchpad

30. listopadu 2007

Elektronika

Zhruba tak by se dal stručně popsat stav mého notebooku Acer TM 4604 v uplynulém týdnu. Prostě úplně v pytli, a navíc v době, kdy se to časově hodilo nejméně. Normální člověk to zkusí párkrát restartovat, a když to nepomůže, zoufale volá nějakého kamaráda - odborníka. Ten posléze za doprovodu více či méně příjemných keců problém nakonec vyřeší.

Jenže já nemám koho s tímto otravovat, protože většina známých by se spíše v takové situaci obrátila na mě, a minorita by řekla jenom něco jako "windows suxx, linux rulezz" nebo "format, reinstall". Takže jsem se do léčení pustil "sám" (samozřejmě jsem se radil s Googlem a na školním fóru, ale pamatuju si jen výkřik "to víš, porno je svině").

Zatímco při spuštění systému v normálním režimu počítač okamžitě zamrznul a nešlo se kolikrát ani přihlásit (někdy jsem to ještě stihnul, ale potom už to zamrzlo nadobro a hýbat myší ani psát na klávesnici nebylo možné), v nouzovém režimu (při bootování stisknout F8 a zvolit Stav nouze) se všechno chovalo normálně.

Vzhledem k tomu, že mi nedávno vypršela licence na antivirus a že softwarový firewall nepoužívám (jedinou ochranou je nějaký firewall na switchi), tipoval jsem to na nějakého hodně výkonného trojského koně. V nouzovém režimu jsem proto spustil Spybot. A kupodivu - nic nenašel. Dále jsem postupně zkusil asi dva jednorázové antiviry, rovněž s nulovým úspěchem. Ve stavu naprosté zuřivosti jsem ve Spybotu zakázal všechny služby a programy, které se spouští po startu Windows. A taky bez úspěchu.

V ten moment už jsem tak nějak cítil, že se to asi bez radikálních opatření neobejde. Acer Recovery CD jsem ještě nechal na pokoji, protože jsem se bál, že by zformátovalo disk, což jsem tak úplně nechtěl. Proto jsem použil instalační CD Windows XP, které používám na stolním počítači. Zvolil jsem opravit instalaci Windows. Zhavarovalo to na 34. minutě při instalaci zařízení. Toto se již stalo impulzem k zakoupení moc skvělé věci - redukce na notebookový hard disk (2.5" to 3.5"). Za nějakých 79 Kč jsem si kompletně zazálohoval celý obsah 80 GB disku a bez obav jsem se pustil do opravy přes Acer Recovery CD.

Obnova systému v podání Aceru je hodně promakaná, dokonce na sekundu přesně odpočítává, kdy celé martyrium skončí. Všechno OK, ještě rebootnout, dokončit nastavení systému a všechno bude zase dobré... A nebylo. Po rebootu byl "systém" zase v pytli - zase to topilo a zase nešlo ani nastavit zemi, ve které se nacházím, protože touchpad i klávesnice byla nefunkční.

Přítel Google poradil, že toto se někdy stává. Že zkrátka oprava Windows někdy zhavaruje, a v takovém případě nezbývá než provést čistou instalaci. Takže jsem notebook zase rozmontoval, v počítači všechno zformátoval a pomocí Acer Recovery CD všechno znova nainstaloval. A kupodivu - systém naběhnul, klávesnice i touchpad OK. Spustil jsem tedy Windows Update, zaškrtnul všech 96 aktualizací a šel do Céčka.

Po návratu jsem už jenom restartoval a všechno bylo... zase v pytli! Odezva touchpadu mizerná, klávesnice jakbysmet, 100% cpu, totální krize. Správce úloh upozornil na proces mscorsvw.exe, který tento "podíl" procesorového výkonu spotřebovával. Podle Googlu se jedná o nějaký kompilátor .NETu, který prostě jenom po instalaci .NET frameworku potřebuje jednorázově něco zkompilovat (5 - 10 minut). Dal jsem mu 2 hodiny a pak jsem postupně odinstaloval všechny aktualizace, které v nouzovém režimu odinstalovat šlo. .NET framwork se odinstalovat nechtěl, takže jsem to vyřešil přes Shift + Delete... Reboot... A nic, stále v pytli.

Takže poslední formát a komplet reinstalace Windows XP před vyhozením notebooku z okna. Plán byl takový, že se prostě systém nějak nainstaluje, vykašlu se na aktualizace a na jaře se prostě koupí nějaké to Vaio. Jenže chyba lávky - reinstalace Windows se nezdařila, už u konfigurace počítače to zase všechno zmrzlo (přesto se ze všech děr linul extrémně horký vzduch). Ve čtvrtek večer jsem se rozhodl nechat problém vyhnít.

A problém skutečně vyhnil... Hned v pátek při cestě ze školy mi volali z Notebook centra, že moje objednávka náhradního akumulátoru do notebooku na mě již čeká. Ani se mi tam moc nechtělo. Přecejen - investovat 2600 Kč do nové baterie pro nefunkční notebook není dvakrát moudré. Ale objednáno bylo, tak jsem pro ni dojel a už při cestě zpátky mě napadlo, že by možná má naprosto špatná baterka v notebooku mohla mít na jeho chod vliv i při chodu ze sítě... A měla.

Výměna akumulátoru nakonec vyřešila všechny mé notebookové problémy. Systém normálně naběhnul, instalace všech 96 záplat se podařila a jako bonus mám konečně zase 100% funkční bluetooth, které jsem kdysi nějakým neobratným zacházením s kombinací shift+delete rozhodil.

Poučení na závěr, které může ušetřit opravdu hodně práce: Ne za všemi problémy musí být nutně software :-) Absolutně vyšťavená a zřejmě i vyzkratovaná baterka (mobile meter krátce před smrtí ukazoval kapacitu asi 960 Ah a wear level 0%, tedy naprosto scestné údaje) způsobila, že procesor a periferie neměly ani přes adaptér dostatek energie pro svůj chod. A kdo nemá dostatek energie, vypoví službu. U lidí to spraví Red Bull...

Publikováno dne 30. 11. 2007 v kategorii Elektronika Odhadnutá klíčová slova BETA: MSCORSVW.EXE | klávesnice | acer | Touchpad | nefunkční | aspire | notebooku | cpu | nefunguje
Mohlo by Vás zajímat BETA: Pinnacle PCTV Nano Stick 73e - Digitální televize do notebooku (test / recenze)

O kategorii Elektronika

Články popisující zkušenosti s různými elektronickými přístroji – zhodnocení jejich silných i slabých stránek, řešení případných problémů, popř. návody, jak z daných přístrojů získat maximum. Nejedná se o obvyklé reklamní žvásty, ale o reálné zkušenosti s přístroji, které byly standardně zakoupeny.

Komentáře k článku

riso (dne 21. 01. 2008 v 17.02)
Ahoj, velmi pekne ti dakujem za uverejnenie tohoto clanku, vdaka nemu som prisiel na identicku chybu na notebooku mojho kamarata, ktory mi ho dal na opravu. Je to model TravelMate 2310 a je to nato tuty ono. Vyberiem baterku a fungujem s klavesnicou a touch padom bez problemov. Je este v reklamacnom obdobi, ale neviem ci to plati aj na baterku. Uvidime.

Marekzprahy (dne 22. 01. 2008 v 13.59)
riso: Jsem rád, pokud jsem ti pomohl. Nicméně akumulátor je (minimálně v ČR) spotřební zboží, a pokud na něj nějakou záruku výrobce dává, bývá to maximálně 6 měsíců.

jb (dne 26. 01. 2008 v 21.38)
Ahoj, díky za článek. Acer asi do některých baterek vložil časovač, který se měl na přelomu roku 2007/2008 zkratovat :D
Model Acer Aspire 5670, stejný problém a stejně jednoduché řešení. Díky, díky.

Samantus (dne 30. 03. 2008 v 10.02)
Ahoj, clanek jsem si precetl jak se rika, s krizkem po funuse, ale mel sem stejny problem Aspire 3000series, proste klavesnice a tpad mrtvy, ale ja sem trochu flegmatik a to co zbyva do 100% flegmatika vyplnuje vlastnost cholerik, a za provozu jsem vyjmul baterii, a ntb zacal normalne fungovat, proste baterie spotrebovala veskerou dodavku proudu (asi) a zarizeni nefungovalo, jelikoz notes bez baterky je vratkej, tak jsem odrezal ze stare baterie kontakty zamaznul tmelem na motory a funguju vesele dal. Baterii uz sleduju (aukro, repase a tak:-))

Snowman (dne 24. 06. 2008 v 21.01)
Ahoj,
taky bych těl poděkovat za návod, zachránil mi notebook :) Díky moc.

Next_Man (dne 29. 06. 2008 v 09.43)
Bezvadné! Přesně tohle mne trápilo 3 dny - zmatené reinstalace kompletního systému se smíšeným úspěchem. Pouze v jednom případě se mi povedlo nainstalovat software na kontrolu celého hardwaru, který podivně ukazoval na baterii 4% po 3 hodinovém zapojení v síti.
Samozřejmně se jedná také o ACER v tomto případě Aspire 3000. Co dodat - po tom jejich tvrdém přehřívání a různých dalších komplikacích (bohužel jsem ho reklamoval jenom 2x v záruční lhůtě) je jasné, že platební tok s touto firmou bude do budoucna - NEVER, NEVER, NEVER!
Vzpomínáte na to krásné české rčení? Nejsme tak bohatí, abychom si mohli kupovat levné věci...
Autorovi vřelé díky!

David (dne 29. 07. 2008 v 13.50)
Bomba, 2 dni prace a potom 2 minuty v googlu a mam po problemu. Fakt Diky. Acer uz nikdy vice

Karel - [email schován] (dne 13. 09. 2008 v 11.48)
Tak jsem mel uplne stejnej problem. Nikdy bych nerekl ze tohle muze delat baterka.

Honza (dne 30. 09. 2008 v 12.51)
Zdravím, tak že jsem dostal na opravu notebook Aspire 3002 se stejnými příznaky, nevěděl jsem si rady, v nouzovém režimu vždy klávesnice i myš fungovaly bezvadně, reinstal se skoro nepovedl a pak vyndání baterky podle výše uvedené rady a je vše OK, to nemá chybu :)

Rychtar84 (dne 07. 10. 2008 v 15.48)
Ahoj, stejný problém se stal u mého Acer 5672. Tento článek mi vyřešil problém, který trval několik týdnů :-( Nepomohl nekolikery reinstal, format, antivir v nouzovem rezimu, nahrani noveho BIOSU. Ale kupodivu se mi obcas stalo, ze ta klavesnice normalne fungovala, coz bylo s podivem. To mi prislo teda divne... Asi ta baterka teda nebyla tak vystavena. Tak ted jen tu novou baterku nebo obavat se nenadaleho vypadku proudu. Jinak diky moc za radu.

MaxDevaine - [email schován] - web (dne 17. 10. 2008 v 14.15)
Acer Aspire 3000. Ladím ho tu asi druhým dnem. Po dlouhých testech jsem přistoupil k reinstalu. Nejdříve ok, po nainstalování pár kusů sw zase tebou popisované problémy. Přistoupil jsem tudíž místo recovery na vlastní CD s integorvanými záplatami. Nic. Tak jsem ho celý rozebral, vyčistil (hodně zašpiněný ventilátor atd.). Při posledním pokusu o instalaci jsem narazil na tvůj článek. Děkuji. Pomohlo mi to :). Ač se v oboru pohybuji už pěkně dlouho a od svých třinácti se věnuji PC, tak s notebooky moc zkušenosti nemám, resp. jen s pár desítkami kusů HP a IBM / Lenovo. Koukám, že toto je hlavně problém Aceru.
Jsem teď sice trochu za trubku, ale aj kolegové uznali, že by měli problémy :).
Zdar Max

Melman - web (dne 28. 10. 2008 v 00.42)
Jako spousta dalších...i já řešil takový problém...acer aspire 5672 - teď už vyřešeno..díky

lukas.pce - [email schován] - web (dne 28. 11. 2008 v 15.53)
Acer Aspire 1640ZWLMI stejný problém.. Cca před půl-třičtvrtě problém začal cpu 100%, neskutečné sekání klávesnice a touchpadu + zobrazování nesmyslé kapacity. Nejdříve jsem to řešil tak že jsem jel bez baterky ale nedalo mi to a zkoušel jsem. Došel jsem k zajímavému zavěru v ubuntu tento problém nebyl (pouze špatná kapacita) a ve winxp mi částečně pomohl prográmek NHC. Po jeho nainstalovani jsem musel dodržovat takovýto postup abych mohl používat baterku i ve winxp: zapnout ntb,vyndat baterku,přihlásit se, zandat baterku ovšem kapacita byla furt špatná. No a cca poslední měsíc mi problém vymizel a u baterky je už jen ta špatná kapacita. Ale ACER už NIKDY!!!

Kolemjdoucí (dne 29. 11. 2008 v 17.25)
Nechce to svádět na Acer a zatracovat jej. Pdle mého jsou to kvalitní produkty, spíše probíhá boj o zákazníka a Acer si to pokazil tím, že lidi držel v nevědomosti a neřekl na rovinu, že problém je právě v baterii společnosti SONY. Podívejte se na vyjádření: https://www.acerbatteryrecall.com/AcerWeb/

Na fóru Ubuntu o tom také něco píší:
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,26193.0.html

jana (dne 08. 12. 2008 v 20.19)
Ahoj a mockrat dekuju!!! mam Aspire 3002 s uplne stejnymi priznaky a nikdo mi s tim nedokazal poradit. na to ze je to baterka jsem po nekolika stavech totalniho zachvatu vzteku prisla, jen jsem si nebyla jistá jestli investice do baterky má ještě vůbec cenu...

Killer - [email schován] (dne 29. 12. 2008 v 10.49)
Zkoušeli jste někdo využít ten program výměny baterie? Bohužel je omezen jen pro určité modely a nelze ho uplatnit plošně na všechny baterky, které vykazují tuto chybu. Závada je ale stejná jak u těch baterek, co v programu jsou, tak u těch, co tam nejsou... Čili to není zrovna fér přístup a spíš to evokuje naprogramovanou smrt baterky...

kevin - [email schován] (dne 02. 01. 2009 v 17.23)
NTB acer 5672,necelé tři roky používání.Výkon klesal,neskutečné sekání klávesnice až úplná nefunkčnost.Reinstal,nic nepomohlo.Nakonec jsem si přečetl zde tento článek a musím Vám velice poděkovat.Nechápu,jak tohle může udělat baterka.Mrkněte se ještě na stránky aceru https://www.acerbatteryrecall.com/AcerWeb/ ,protože acer tyto vadné baterie vyměňuje.O problému ví,ale přesto normální lidé si musí vypomoci jinak a acer je o problému neinformuje.Takže sice používám acer dlouho a nikdy jsem s ním žádný problém neměl,ale tato skutečnost mě obrací ke konkurenci.

Pat-Rick - [email schován] (dne 18. 01. 2009 v 17.07)
Zdravim... mě se přesně tohle děje taky na mém stlním PC... takze pochybuju ze u me to bude baterkou... tak jak to čtu mám uplne ot samý a nevim co s tím... hledám rady na internetu nez me to zas kopne na 100%..kamarad mi poradil, ze ot dela muj prohlizec oc mam tak jsem ho vymenil bylo to asi mesic dobry a ted na tom co mam je to zpatky.Tak uz mi je blbý furt menit prohlizece musi s tim jit neco delat. :-) Kdyby nekdo věděl čim to tak muze bejt ozvete se pls na mejla. Díky

Marekzprahy (dne 18. 01. 2009 v 17.12)
Pat-Rick: V tomto případě bych to viděl spíš na nějakého trojského koně. Doporučuji spybot s&d.

Tommson (dne 19. 01. 2009 v 00.17)
Tři dny reinstalací a zkoušení všeho možného na mém aspire 3000 už sem propadal panice a pak sem narazil na tento článek a hle vyndal sem tedy baterku a vše funguje jak má :) ale investovat do baterie nebudu a pojedu jenom na síť. Takže díky!

David - [email schován] (dne 21. 01. 2009 v 21.01)
Zdravim, nevim co si o tom mam myslet. Ale behem techto poslednich 10 dni se mi sesly tri ruzne modely notebooku ACER s identickou zavadou. U prvniho je naprosto stejny prubeh jako v tomto popisovanem clanku. Na ty ostatni uz jsem nemel nervy neco zkouset. Takze po nalezeni tohoto clanku jsem zvedavy jak to zitra dopadne, zeby svitla nadeje? :) Hned jak to vyzjistim napisu. Ale matne si vybavuje ze vzdy kdyz se to nachvili rozjelo tak to bylo po vyndani baterie.

Jirka (dne 24. 01. 2009 v 20.15)
Ahoj a díky za článek. Bohužel jsem ho našel trochu pozdě (reinstalace - ztráta času a nějakých dat.....) no, ještě jednou dík.

cbr - [email schován] (dne 04. 03. 2009 v 04.19)
Po dvou probdělých nocí jsem se teprve podíval na Net. :O(
Moc děkuji za radu. Nikdy bych sám na tu baterii neprisel. Zdraví Honza (Acer Aspire 3630)

Zdeněk - [email schován] (dne 08. 03. 2009 v 00.02)
Moc děkuji za tento článek a návod jak řešit problém s nefunkčním tp a klávesnicí u Acer Aspire 3000. Baterku jsem vyndal a už to šlape.. teda šlape, kulhá, ale je to lepší než nic... :) Nemohl jsem se dokonce ani dostat na google, protože klávesnice nefungovala a vkládáním písmenek do vyhledavače přes funkční myš a skládání slov "klávesnice acer aspire 3000 problem" mi trvalo tak dlouho az se notebook prehral a vypnul.
Jeste ze mam pracovni DELL ktery nikdy nezklamal. :) Diky za tipy, ale na druhou stranu uz jsem se tesil ze acer poleti z okna a koupim neco jinyho. Jak tady nekdo psal "nejsme tak bohati abychom si mohli kupovat levne veci" a proto uz do aceru nikdy nejdu. Moje znacka je ted DELL... ;)

Pavel - [email schován] (dne 10. 03. 2009 v 02.05)
Ahoj, také mi článek nesmírně pomohl, můj notebook ACER ASPIRE 1652 WLMI dělal to samé. Po dvou dnech zbytečných reinstalací jsem objevil tento senzační článek. DÍKY!

Petr Ká - [email schován] (dne 11. 03. 2009 v 22.08)
Lidičky já na tenhle článek koukám až po tom, co se mi book vrátil po třech týdnech z opravy. Také baterie. Moje acer travelmate 4270 se také zakousl ve chvíli, když naběhly windows. Vyndání baterie vše vyřešilo. Mechanik mi potvrdil, že na toto téma narazil také na netu. Šlo o řadu vadných baterií sériového číslo BT00804011......atd. Komu se to seká má vlastně ještě štěstí, mnohokrát vyhořely!!! Zdarma je tenkrát vyměňovali..

Carlos - [email schován] (dne 30. 03. 2009 v 10.37)
Diky autorovi za tento článek, pomohl mi pri reinstalaci Windu, jelikoz se to v pulce seklo a nic nefungovalo. Podle rady jsem vytahl baterii a vse bezelo na 100%. V oblati PC se pohybuji jiz delsi dobu ale s necim takovym jsem se jeste nesetkal aby baterie delala takove problémy.

RB - [email schován] - web (dne 03. 08. 2009 v 12.34)
neni to o energii. Ted resim podobny problem. V nouzaku a v linuxu vse bezi OK, jak nabutuju XP normalne, tak s baterkou nejde key ani touchpoad. Ale kdyz baterku vyndam a jedu jen na vnejsi zdroj tak je vse ok i v XPckach.. takze je to zrejme problem software v XP majiciho na starosti monitoring baterie. Ze spatne baterky asi cte spatne udaje a zacykli celej pocitac. Chyba na strane aceru i mikrosoftu.

Rottweiler (dne 24. 09. 2009 v 10.09)
dakujem velmi pekne za clanok, uz oms bol v koncoch, nakoniec osm vybral bateriu a vsetko funguje, opravil som nejeden pocitac ale toto by mi vo sne nenapadlo

Matyx (dne 10. 10. 2009 v 18.36)
Supr, diky taky sem todle resil, a bez tohodle bych to asi nevyresil:)

Honza (dne 24. 10. 2009 v 18.50)
RB: Spíš MS v životě nenapadlo že o sobě nějaká baterka bude tvrdit že má 960 Ah (tedy alespoň ne dnes)

ZD (dne 04. 11. 2009 v 12.28)
Před několika dny jsem řešil stejný problém. Po připojení USB myši a klávesnice se dal počítač ovládat téměř normálně. Zátěž procesoru se pohybovala kolem 80%. Ve správci zařízení jsem zakázal monitoring baterie a touchpad i klávesnice funguje i s baterií.

Tomino (dne 09. 11. 2009 v 19.54)
Viete, ako to je. Každý je frajer a myslí si že to opraví preinštalovaním Win a tak :)
Podobný problém som mal aj ja na TravelMate 2312NLM_L, a tiež až po niekoľkých pokusoch som to začal hľadať na internete. Potvrdzujem postup s baterkou, a kedže moja baterka nespadala do výmeny, tak som použil postup od ZD, kde som v Power Options Properities v kartách Alarms a Power Meter všetko povypínal a voilaaa...všetko funguje aj so yaloženou baterkou.

Miloš Mikulecký - [email schován] (dne 23. 11. 2009 v 15.03)
Hele moooooooooooooooooc ti dik......uz rok se snazim prijit na to co mam s notasem pac me dal to sami.....az dnes sem vygooglil tohle vyndal baterku a vse je hned ok.....poslal bych ti mejlem sud piva kdyby to slo moc dik :-D ;-)

Pivvvo, Miky - [email schován] (dne 17. 01. 2010 v 10.42)
Ahoj, naprosto ten samý problém s Acer TravelMate 4670. Čekal jsem,že to reinstalace spraví a ono nic. Záhadou pro mě bylo, že to v Linuxu(Ubuntu 9.04) fungovalo bez problémů. Jen při té instalaci a ve Windows ne. Navíc, máma má Acer TravelMate 4500 a baterka vyšťavená na 0%, po odpojení za 2sec spadne. Proto jsem se domníval, že to být baterkou nemůže, ale stejně tomu tak bylo. Teorie: Moje baterka je kaput, mámina je "jen" vybitá.
KAždopádně díky za článek, jinak bych u toho skejsnul celé 3 dny před zkouškou, takhle jenom den :) Díky M.

Kra (dne 27. 01. 2010 v 20.55)
Ahoj, jen diky tvému članku ti tento komentař píšu na klavesnici. Ještě před pěti minutama bych to musel vytukavat prez klavesnici integrovanou ve Win7. Vsechno sem zkusil... fakt vsechno reinstal. Widle XP, Visty, Win 7, antiviry, záplaty, ruzne update, drivery, procesaval a psal sem na fora. Nejvic me stvalo, že to vsechno bylo OK v BIOSU takže sem vedel ze to neni hardware problem i když sem pro jistotu do posledniho sroubku rozebral pocitac. A nakonec to byla ta baterka to by me nikdy nenapadlo. Moc Dik jo a byla to ACER TM 4670 baterka 4 roky stara typ BT00804011......

FMMB - [email schován] (dne 06. 02. 2010 v 21.02)
Moc díky za výbornou radu. Nikdy by mě nenapadlo že taková blbost může dělat takovou paseku. Už jsem byl nachystaný odnést notebook na ekologickou likvidaci, ale Vaše rada mě zachránila :)

Pyromen (dne 08. 04. 2010 v 11.32)
zrejme mam stejny problem doma, po zapnuti pc nabhne vse ok.. akorat nejde klavesnice.. po 10min mi jde klavesnice ale naopak mi nejde internet ani se dostat n pripojeni.. po nekolika restrtech(tvrdych zmacknuti startu) sem zkusil vypnuti wifi ouha nefuguje... doufam ze az prijdu dom tak to pujde :-D:-D

Jarda Franc - [email schován] (dne 14. 06. 2010 v 09.29)
Acer TravelMate 4060-děkuji,uplně stejný problem s baterií.Ted vše šlape jak má.

Jana - [email schován] (dne 07. 12. 2010 v 21.06)
Ahoj,díky za článek.....mám ACER 3OOO....celý večer se tu mořím s nefungující klávesnicí.....po vyndání baterie je vše OK....:-))

Jarda (dne 02. 01. 2011 v 00.30)
Problém stále aktuální. Dnes 1.1. 2011 se mi stala tato závada na mém starém acer 1640Z. Po neúspěšných resetech jsem "nedopatřením" vylomil z klávesnice tříi klávesy, které jsem pak dvě hodiny slepoval. Teď po vyndání baterky vše OK.
Díky moc za tento článek, ušetřil mi hromadu času a stresu. Acer už raději NE!

Zemistr - [email schován] - web (dne 12. 02. 2011 v 16.50)
Acer Aspire 3630 ten samí problém
Patří ti mé velké Díky :-)

nick007 (dne 18. 02. 2011 v 18.11)
pred par lety jsem resil u kamosova notase ten samy problem
baterku kupovat novou nechtel, tak doted jede na elektrinu rovnou ze site a bez baterky v notesu

lukas siki (dne 17. 04. 2011 v 20.09)
diky za clanek, vazim si lidi, kteri se neboji napsat sve zkusenosti. Jinak jedna vec, kterou pouzivam ja. Jsem presne ten typ cloveka, kteryho jsi popisoval, kterej chodi a opravuje lidem pc a s tema nejvetsima kecama to vzdy nejak uspesne zvladne(ne ze bych byl profik, jen me to bavi). Naucil jsem se na zalohu havarovanych disku pouzivat linux slax, kterej mam nyni na flashce, ale jde nabootovat i z cd(mini cd). Nabootujes na ram a pak ti bezi komplet operacni system a na externi disk muzes zalohovat. Popripade i mazat:-)
Jinak nejsem fanda linuxu, i kdyz bych ho klidne lidem doporucil, ale pro me to neni..

Tobias - [email schován] - web (dne 15. 10. 2011 v 12.05)
Teda tohle me dostalo.. Skoda, ze jsem nenasel tvuj clanek drive.. Uplne mi zesedively vlasy! :D Mel jsem uplne stejny problem a resil jsem ho podobne, ale baterie me opravdu nenapadla :D uz jsem z toho byl opravdu zoufaly.. Dekuju ti moc!!! Uzasne!!

Miri (dne 03. 12. 2011 v 15.58)
Tedy,čekala jsem všechno možné ale že to bude baterií mě doopravdy nenapadlo, děkuji za článek, moc mi pomohl =)

ss - [email schován] - web (dne 26. 12. 2011 v 19.38)
Nestačila by jen vyndat na pár minut baterka? Viz http://www.zajimavosti.g6.cz/pocitace/nefunkcni_tlacitka_klavesnice_notebooku.php

Iveta Štěpničková (dne 04. 01. 2012 v 18.21)
No toto, už s tím prolémem zápasím asi 14 dní. To by mně fakt nenapadlo. Dík.

Dave (dne 18. 01. 2012 v 17.26)
Stejný problém, stejné příznaky a stejné řešení, dík moc!!!
Acer Aspire 3000

Vorel (dne 02. 02. 2012 v 09.33)
chlape, to je úlovek. Zachránil jsi kámošovi noťas, už ho chtěl vyhodit z okna... :-) Díky!!

iceman - [email schován] (dne 12. 02. 2012 v 09.39)
taky jsem se s tím trápil dost dlouho,tenhle článek mi opravdu hodně pomoh...dííííííííííííííííky moc

Hanes (dne 04. 04. 2012 v 15.28)
Mistře Marku, po dvou dnech a po naprostém zoufalství jsem objevil Váš článek a musím Vám jen říct.... DÍKY!!!!! Ušetřených 15 táců za nový noťas.
Jak snadné a jednoduché :-)
H.

Petr - [email schován] (dne 21. 04. 2012 v 09.00)
Pane marku po 3 týdnech marných přeinstalací múj dále oblíbený Acer4072WLMi/Win 7 ,opět dělá to co požaduji. Díky moc!!!!
Jen bych doplnil projevy NB- velmi často nebylo možné ani restartovat jen natvrdo.

Newman (dne 14. 05. 2012 v 20.07)
Díky, díky, díky! Sice jsem zjistil, že to tak může být asi před hodinou od bratránka progamátora a já se s tím ho hajzlu sral snad měsíc. S prodlevama po záchvatech zlosti, abych ten comp nerozsekal na kousíčky. Jen se ještě zeptám(možná jako idiot). Pokud baterii za chodu odpíchnu, bude to fungovat normálně? Stejně ho používám, jako stabil comp, tak by mi to asi ani nevadilo...

Marekzprahy (dne 14. 05. 2012 v 20.09)
Newman: doporučil bych před vyjmutím akumulátoru počítač vypnout, za chodu by to teoreticky mohlo způsobit nějaké problémy

Newman (dne 14. 05. 2012 v 20.17)
Ok díkes ;)

vladapes - [email schován] (dne 24. 03. 2013 v 01.08)
Ahoj a díky - naštěstí mě to stálo jen 12 hodin přeinstalací a bádání, než jsem položil Googlovi správný dotaz a jsem tady :). Byl jsem tak naštvaný, že baterka letěla z nbooku za chodu. (A nic špatného se nestalo-naštěstí)Po prvém kliknutí myší(v USB chodila)se rozběhala do té doby při instalaci mrtvá klávesnice. Stejná vada baterky ... Acer TM2310

simon - [email schován] (dne 21. 05. 2014 v 21.56)
Ahoj. Mám Acer Aspire 5830TG a mám ho 2,5 roku. Mám tento problém. Donedávna nebyl problém zapnout a fungovat na baterii, film klidně jel 3 hodiny, potom jsem zapnul na trafo a jel jsem dál. Nyní odpojím z trafa a po 4 hodinách nejsem schopen zapnout na baterii, dokud se nepřipojím. Přitom baterie ukazuje 81 % a nenabíjí se, když odpojím trafo tak okamžitě vypíná. Přišlo to z ničeho nic. V čem může být problém? V nějakém nastavení? Nebo baterka je K.O. ? Ale proč ukazuje skoro nabito a nedrží kapacitu?

Eva (dne 13. 04. 2015 v 14.27)
Moc děkuju za záchranu notebooku - přítel ho po zkoušení všeho možného chtěl vyhodit z okna, ale já naštěstí našla tenhle příspěvek! O některá data jsem kvůli přeinstalovávání přišla, ale laptop přežil a záhada vyřešena! Díky moc!

Simona - [email schován] (dne 16. 03. 2018 v 21.08)
I ja dekuji za zachranu, po vyndani baterie zacal touchpad i klavesnice opet reagovat :-)

Přidat vlastní komentář:
Jméno:
E-mail:
Sledovat diskusi:
Web:
Kontrolní kód:

Komentáře jsou v prvé řadě určeny ke kladení dotazů k tématu, upozornění na chybu, rozšíření obsahu článku a vůbec ke zpětné reakci na obsah těchto stránek. Mé reakce jsou barevně odlišeny.

V současné době není umožněno vkládat HTML tagy - pokud vložíte HTML kód, bude převeden na entity. K Vašemu komentáři se do databáze uloží čas vložení a Vaše aktuální IP adresa (44.197.251.102). IP adresa se nebude zobrazovat čtenářům, nicméně v případě, že bude Váš odkaz shledán právně závadným, může být Vaše IP adresa předána příslušným státním orgánům. Emailové adresy jsou ochráněny před běžnými spam roboty.

© Marek Demčák 2007 - 2024
Všechna práva dle Autorského zákona (č. 121/2000 Sb.) vyhrazena.