Céčko - céčkový klub pro vesničany na prdeli Prahy

29. listopadu 2007

Reporty z akcí

I tentokrát jsem po návratu z taneční párty plný krásných vizuálních a hudebních zážitků. Při zpáteční cestě jsem totiž duchapřítomně vystoupil již na Staroměstské a prošel se noční Prahou přes Staroměstské a Václavské náměstí na Floru se sluchátky na uších. Párty v Céčku v areálu ČZU s DJs z Fajn rádia mi nesedla.

Najít Céčko kupodivu i při absenci internetové prezentace nebylo obtížné. Prostě jsme z Dejvické jeli busem číslo 107 na zastávku Zemědělská univerzita, vydali se směrem ke škole a jedné takové její zajímavé kulaté budově, kde by byl určitě moc krásný klub. Ostatně Pacha je na Ibize taky kulatá... No, vyklubala se z toho nakonec nějaká fakulta, a navíc tam byla tma. Nebylo to ono. Otočili jsme se, uviděli pivní poutač, a byli jsme doma. Pivnice Céčko se před námi otevřela a lákala nás tichem dál. Za 50 Kč jsme dostali razítko na ruku a vešli jsme do poloprázdného sálu. Ano, přišli jsme brzo, nevím, koho napadlo jít do klubu už na 20. hodinu. No, aspoň jsme mohli pokecat za zvuku tlumené hudby.

Šatnu jsme ani nehledali (není tam), a já jsem se iniciativně vydal na inspekci k baru. Míchané nápoje nemají, maximálně jsou ochotni nalít do kelímku kolu s rumem. Na inzerovanou kávu již prý bylo pozdě, tak jsem zkusil Red Bull. Nabídli mi alternativní Burn a Semtex, z čehož jsem nakonec vzal zavděk tomu druhému. Na přilepšenou jsem dolil trochu absinthu. Cena 40 + 30 Kč zhruba odpovídá obvyklé ceně na diskotékách mimo Prahu.

20:45 - zatím ticho a bez tance

Další inspekce se týkala WC, které nakonec splnilo přesně ohlasy z internetových for - "nic moc, ale papír tam je". Takže si člověk alespoň měl do čeho utřít ruce mokré od studené vody. V ten moment už však na projekčním plátně visela výzva k písničkám na přání. Nemuseli mě dlouho přemlouvat, mezi papíry s převážně pivním rockem jsem vepsal své skromné přání - Filo & Peri - Anthem. Přesvědčení - nepřesvědčení. DJs jukeboxového typu, kteří se podbízí hraním na přání, aby zakryli svou neschopnost správně zvolit padnoucí tracky, sice pohrdám, ale tak když už se tam takový objevil, tak ať aspoň chvilku hraje podle mého gusta.

Ve 21 hodin se hlasitost hudby zvedla na taneční optimum, a zanedlouho už jsme pařili na hity z posledních cca 20 let. Zazněly novější pecky typu Alex Gaudino - Destination Calabria, Shaun Baker - VIP & PowerDavid Guetta - Love Is Gone nebo Fedde Le Grand - Put Your Hands Up 4 Detroit, ale také starší věci typu Underworld - Born SlippyHaddaway - What Is Love či Michael Jackson - Billie Jean. Zkrátka nebylo to úplně zlé. Sice to ničím nepřekvapilo, ale dalo se. Prostě dance.

Zhruba okolo desáté začala DJs pálit ruka a začali plnit písničková přání. A bylo zle. Že došlo na Michala Davida nebo Helenu Vondráčkovou bych chápal, sranda musí být. Ale že DJs kdysi tanečního rádia budou hrát Holky a mašiny (kupředu letí česká krev) od Landy, trapárny od KabátůDivokýho Billa? Kde jsme to? Posledním hřebíčkem do rakve byla Šenkýřka od Hypochondra, a já si začal přát, ať splní alespoň ty Rammsteiny, které požadoval někdo přede mnou. Na lepší náladu jsem aplikoval semtex s vodkou a přetrpěl i zamindrákovaného Borečka od Bow Wave (tihle pánové mají snad jen to Město v mlze, jinak teda nic moc).

Šenkýřka? WTF?

No, Rammsteinů jsme se sice nedočkali, zato se to po více než půlhodinové přehlídce hrůz překlopilo zase do dance rytmu. Výběr skladeb vesměs nepřekvapil, snad až na Peha - Spomaľ (DJ Boccelli remix). Jinak šeď a nuda, která však kupodivu všechny ostatní (z ČZU kolejí) bavila.

Dnes hrajeme na přání

Co se osazenstva týče, tak je třeba podotknout, že i přes masovou konzumaci piva nedocházelo k žádným konfliktům. Všichni (až na mě :-)) byli se vším spokojení, pařili, a bylo jim víceméně jedno, co se zrovna hraje a jaké kecy má DJ představující se jako Leoš Mareš (ne, nebyl to skutečný kožichář, to by byla jiná sranda). Kdo by se snad náhodou chtěl seznámit s mimopražskými děvčaty, klub Céčko může skýtat určité nemalé naděje. Lidí tam je skutečně hafo, a osamocené skupinky studentek nebyly úplně ojedinělé. Jinak pro nestudenty ČZU nemá moc význam do tohoto klubu chodit, snad jen kdyby se někomu zastesklo po atmosféře venkovských diskoték.

Jestli se to po 23.15 zlomilo, to už nevím. Za zvuku DJe Ötziho jsme klub opustili a stihli bus i metro s dostatečnou rezervou.

---

P.S.: Na Céčku je docela zajímavé to, že má velice omezené vizuální efekty. Od osmi do devíti jsme seděli úplně po tmě, pak pustili nějaké postranní barevná světla, stroboskop byl vidět jen opravdu hodně ojediněle. Žádný kouř, žádný laser, dokonce ani skleněná disco koule tam nebyla. Projekce byla taky extrémně slabá, buď nápis "Písničky na přání", nebo nějaké fotky upocených fitnessáků...

P.P.S: Aby to bylo spravedlivé, rozhodl jsem se nejpozději do konce roku navštívit meccu studentů VŠE - klub El Magico na Jižním Městě. Podle ohlasů známých to bude taky "chuťovka". Ale ještě předtím si hodlám spravit chuť v Jungli, kde sedmého bude zase 2 Hot s LN.

Publikováno dne 29. 11. 2007 v kategorii Reporty z akcí Odhadnutá klíčová slova BETA: klub | céčko | čzu | klub C čzu | klub céčko | klub prdel | praha | céčka | čzu klub c
Mohlo by Vás zajímat BETA: Pražský klub Jungle má nové stránky a akce na podzim

O kategorii Reporty z akcí

Návštěvy klubů a diskoték patřily a stále patří k mému životnímu stylu, a jelikož příznivců opravdové taneční muziky již zdaleka není tolik jako za mých mladších let, existuje právě tato kategorie s reporty z mnou navštívených akcí. Cílem není jen zviditelnit a propagovat zajímavé události taneční scény, ale také poskytnout interpretům (DJům) a provozovatelům klubů zpětnou vazbu a podněty k zamyšlení nebo zlepšení.

Komentáře k článku

nikesss (dne 22. 12. 2007 v 00.01)
Tak tyhle radoby inteligentni kecy prazskych "machyrku", co maji hovno co na praci a a pritom sami nic poradne neumeji mam fakt moc rada.. Zvlast kdyz uz chces prezentovat svuj nazor s patricnou "fotodokumentaci", tak by to chtelo aspon takovy fotky, co nejsou pri nejmensim rozmazany.. Bud zahod ten sunt, kterym jsi to fotil, a nebo stojej za ... ty ruce, co ho drzely..

Marekzprahy (dne 24. 12. 2007 v 00.16)
nikesss: Moc díky za názor. Fotky jsem dělal mobilem a jsou pouze ilustrační. Nemyslím, že je nutné mít fotky v nějaké extra kvalitě, moji náladu z Céčka zachytily i tak poměrně věrně.

Pokud napíšeš vlastní recenzi, rád ji zde budu publikovat jako odpověď na svoje rádoby inteligentní kecy.

Aailyyn (dne 18. 02. 2008 v 22.28)
Tak slečna, protože s tebou nesouhlasí a dovolila si zmínit tvůj arogantní tón (který já mimochodem z toho cítím taky), má rádoby inteligentní kecy ?
Neuškodila by ti kapka tolerance, mě taky nebaví tvůj opěvovaný dance, ale kvůli tomu ještě nebudu dávat ostentativně najevo, jakej je to strašnej póvl a já tím převelice opovrhuji

Marekzprahy (dne 19. 02. 2008 v 16.51)
Aailyyn: Doporučuji Ti ještě jednou důkladně přečíst, co napsala nikesss a co jsem napsal já, potom bude jasné, kdo komu vyčítal rádoby inteligentní kecy ;-)

Moje recenze byla publikována na mém osobním blogu, takže určitá míra subjektivity je myslím dokonce žádoucí. Cílem recenze je upozornit lidi, kteří mají stejný hudební vkus jako já, aby do Céčka radši nechodili a nekazili tamější zábavu, a naopak lidi, kteří mají rádi například Šenkýřku, se do Céčka co nejdříve podívali.

Minimálně jedna osoba mi už řekla, že se na základě mojí recenze do Céčka šla podívat, takže to rozhodně není tak černobílá recenze, jak by se mohlo zdát.

nikesss (dne 14. 04. 2008 v 10.19)
Sory, jestli jsem byla trochu ostra, asi jsem to fakt trochu prehnala. V afektu clovek nejen napise, ale i udela leccos. Nejsem si zcela jista, jestli na Cecku hrajou jen disko nebo ne. Ale je pravda, ze pred par lety to byvalo lepsi. Jen me mrzi, ze nekdo hani praci ostatnich lidi, kteri ji delaji radi a hlavne pro ostatni lidi. Studenti se proste chtej bavit a kalit. A vetsina studentu mistniho arealu jde radsi na "tamnejsi akci" s moznosti poznat novy lidi ze skoly, se kteryma by se jinak do styku nedostali, nez aby se kodrcali do centra, odkud se pak museji slozite dostavat zpatky na kolej. Zdarvim a jeste jednou sory.

Marekzprahy (dne 14. 04. 2008 v 10.59)
nikesss: V pohodě, mně lehce konfrontační styl vůbec nevadí :-)

Noe (dne 14. 09. 2008 v 19.29)
Kdyz nejsi student CZU nemuzes Cecko chapat.Co si mel ty na skole za hospody?

Bláňa (dne 16. 02. 2009 v 21.20)
Nesouhlasím! Nepřipadám si být vesničanem, ale Céčko je parádní! Bydlím zatím v centru Prahy, ale kvůli pařbám na CZU se stěhuju tam :D Kecám, ale těším se na ně opět! Škoda, že přijdu o zahájení letního semestru na Céčku...

Ondra (dne 25. 02. 2009 v 09.33)
Čtu to trochu se zpožděním, ale ... docela mě překvapila bláhová víra, že se to "po 23.15 zlomilo ...". Kdo totiž zná Céčko, ví, že tam veškerá produkce s úderem půlnoci nekompromisně končí :-DDDDDDD

Zuzana - [email schován] (dne 04. 03. 2009 v 09.20)
No, jsem studentem ČZU a tak jsme se rozhodli, že na Cčko zavítáme. Dorazili jsme kolem 21:20 což bylo tak akorát. Zábava již v plném proudu.. Zklamal mě bar.. na to, že tam chodí tolik lidí, mohli by mít aspon Havanu a limetky, nebo tequillu. No dobře, měli jsme dobrou partu, takže se tančilo fajn. Co mě doslova nasralo, byli opilci, kteří se na nás neustále lísali... to bylo hodně špatný, ani výhružky se zaťatou pěstí nepomohly. No, přežili jsme to. Hrálo se dobře, škoda, že se rozhodli ve 00:30 končit. DJ na oko super, jak to tak bývá, velká sranda , ale jakmile si člověk šel žádat o písničku..arogantní frajer... Zahraje tři sestry, tak se jdu ptát na největší pecky a on, booože jen to ne... no, arogance největší... Kamarádka co si tam pro něco šla se po otočení k DJ zády dozvěděla že je "pí*a" no, to přehnal.... nicméně my se dobře bavili, dostali jsme trička a celkem to bylo fajn...

Luboš (dne 04. 03. 2009 v 13.01)
Céčko je pro mě naprostá bomba, ale nedovedu si představit, že bych tam šel kvůli hudbě jako autor tohot článku. Na Céčko se chodí z různých důvodů - vyřádit se, seznámit se, zatancovat, zachlastat a někdy i zasouložit, ale rozhodně ne kvůli kvalitě hudby a světelným efektům. Je to tam spíše takové rodinné (možná to může připomínat vesnici- což vlastně suchdolský ČZU areál je (studentská vesnice) už jen tím, že je zde vše, co student potřebuje). V tom se Marek trochu přepočítal a jestli není na takovou zábavu připraven, doporučil bych mu, ať ji nevyhledává.
Znám spoustu studentů z jiných VŠ, kteří sem dojíždějí, aby to zažili a rozhodně nesedí u piva jak pecky a nekritizují DJe :).

Zuzana (dne 04. 03. 2009 v 13.15)
Luboš: Souhlas, rozhodně je to vždycky o lidech.. taky jsme si arogantním DJem nenechali zkazit náladu... ale je to jedno k druhému.. na druhou stranu, proč by to nemohlo být ok i z této strany. Pokud je ohlášená československá dis, tak se s tím musí počítat.. já osobně se na šenkýřku v pohodě vyřádím... i mašinka tam proběhla... škoda, my měli kratší:-)

Adam Konrad CZU - [email schován] (dne 03. 02. 2010 v 09.16)
Čůráku vole. Ses posral v kině. "C" rulez. Nějaký fuck off Karlovy lázně a podobný sračky. Konečně pořádná párty v PRAZE.Mrdám tě.

Marekzprahy (dne 03. 02. 2010 v 10.25)
Adam Konrad CZU: Každé zboží má svého kupce, Céčko evidentně také. Reprezentuješ svůj oblíbený podnik nádherně :-)

Studen v Praze - [email schován] (dne 17. 02. 2010 v 13.00)
No musím říci,že po párty na zahájení semestru 17.2.2010 jsem taky z "Céčka" nebyl moc nadšen.Co se týče hudby tak ze začátku pro mě DJ hrál docela obstojně,ale jak se přiblížilo k půlnoci a začali hrát písničky z českých pohádek tak jsem bohužel nevěděl jestli mám plakat a nebo se smát,někomu to asi příjde k chuti,ale bohužel já jsem ten tip,který tohle slyšet zrovna nemusí.Co se týče lidí tak se tam bavily celkem hojně a potyčky sem tam neviděl,takže bych to zase tolik nehrotil.No a abych se pozastavil u Baru,po tom co jsem se k němu protlačil a nechal se předběhnout asi 10 dalšími lidmi,kteří byli známí barmanek a barmanů tak jsem si objednal i pití,ale záhy o něj také přišel,když se zase přiřítil nějaký ten "kamrád"takže jsem to musel v podstatě absolvovat celé znovu.Závěrem bych asi dodal to,že na "Céčko" bych se vrátil asi jen tehdy,kdybych byl z tamnějších kolejí,ale jinak bych to asi nevyhledával.Ale jak říkám,je to jen osobní názor.

Beliza (dne 07. 05. 2010 v 15.39)
...kdo nezažil sucholská léta nikdy nepochopí, že Céčko je tmel, srdeční záležitost, místo mnoha zážitků, oddechu, legrace a hlavně společných setkání... článek vidí obal nikoli jádro, což chápu, ale pro nás věrné, je poněkud tristní číst hanlivá slova na místo, na které budeme rádi dlouho vzpomínat. A pokud se mi někde nelíbí, tak tam přeci nechodím;))) a nebo to alespoň nekomentuju:)

Honza (dne 16. 03. 2011 v 12.12)
Tančit na stylovou hudbu se jezdí ze Suchdola do centra, na Céčko se chodíme vyblbnout, hromadně si zapět Helenku Vondráčkovou a balit fajn nenafrněný holky! Hledat tam bar s koktejlama a stroboskop by nás ani nenapadlo, vodku s džusem si dokážem předtim smíchat na pokoji :-) Jo a v tý budově co si míjel je vopravdu dole bar, měl si líp koukat.

Přidat vlastní komentář:
Jméno:
E-mail:
Sledovat diskusi:
Web:
Kontrolní kód:

Komentáře jsou v prvé řadě určeny ke kladení dotazů k tématu, upozornění na chybu, rozšíření obsahu článku a vůbec ke zpětné reakci na obsah těchto stránek. Mé reakce jsou barevně odlišeny.

V současné době není umožněno vkládat HTML tagy - pokud vložíte HTML kód, bude převeden na entity. K Vašemu komentáři se do databáze uloží čas vložení a Vaše aktuální IP adresa (3.12.34.178). IP adresa se nebude zobrazovat čtenářům, nicméně v případě, že bude Váš odkaz shledán právně závadným, může být Vaše IP adresa předána příslušným státním orgánům. Emailové adresy jsou ochráněny před běžnými spam roboty.

© Marek Demčák 2007 - 2024
Všechna práva dle Autorského zákona (č. 121/2000 Sb.) vyhrazena.