Stáhněte si nové internetové prohlížeče pro Windows Mobile - Skyfire 1.0 umí videa, Opera Mobile 9.7 zase internetové rozhraní Raiffeisen Bank

19. června 2009

Elektronika

Pokrok v oblasti mobilních internetových prohlížečů opět přiblížil chytré mobilní telefony k netbookům, a zvýšil tak využitelnost těchto drahých hraček. Dnes jsem si do své Xperie stáhnul zbrusu nový prohlížeč Skyfire 1.0 a novou verzi Opera Mobile 9.7 Beta. První dojem? Škoda že neexistuje aplikace, která by kombinovala výhody obou!

Skyfire 1.0

První verze prohlížeče Skyfire v mnohém připomíná spíše první beta verzi, ne-li alfa verzi. Ze začátku příjemně rychlé a pohodlné ovládání (bez vyskakující klávesnice – na Xperii s HW klávesnicí velké mínus Opery Mobile) po načtení první "nedomovské stránky" vystřídá zklamání z velmi špatné ostrosti textů i grafiky (vzhled připomíná hodně komprimovaný jpeg). Občas dochází i ke špatnému vykreslení stránek. Nicméně, proto bych o tomto prohlížeči samozřejmě nepsal...

Podstatnou výhodou Skyfire 1.0 je podpora Flashe 10 (youtube a všechny běžné stránky vyjma Streamu a Novy – snad půjde časem...), Silverlightu 2.0 (ověřeno na bing.com), Ajaxu a také Windows Media videí (na Xperii se mi dokonce podařilo sledovat ČT24 v televizní kvalitě – buď ve výřezu, nebo ve velikosti přizpůsobené velikosti displeje). Pro přehrávání streamovaných videí je samozřejmě nutností WiFi připojení, ostrost obrazu a fps není nic extra, nicméně třeba se v příští verzi dočkáme vylepšení :-)

Prohlížeč Skyfire 1.0 stáhněte na oficiálních stránkách.

Opera Mobile 9.7 BETA

Dlouho očekávaná (i ohlašovaná) Opera Mobile 9.7 se nedávno konečně objevila alespoň v první beta verzi. Hlavním trhákem má být funkce Turbo (zpracování stránek na proxy serveru Opery), to mě však při připojení výhradně přes WiFi příliš neoslnilo.

Za daleko podstatnější vidím opravu některých (všech) problémů s ovládáním ("už si to nedělá, co chce" a vylepšila se i odezva a posunování stránky) a zejména vykreslováním stránek – konečně funguje i internet banking Raiffeisen Bank a webmail Horde :-)

Operu Mobile 9.7 Beta 1 stahujte zde.

Publikováno dne 19. 06. 2009 v kategorii Elektronika Odhadnutá klíčová slova BETA: mobile | windows | skyfire | prohlížeč | internetové prohlížeče | prohlížeč pro windows mobile | internetový prohlížeč pro Windows mobile | opera | wm
Mohlo by Vás zajímat BETA: Jak připojit linuxový EXT2/EXT3 disk ve Windows

O kategorii Elektronika

Články popisující zkušenosti s různými elektronickými přístroji – zhodnocení jejich silných i slabých stránek, řešení případných problémů, popř. návody, jak z daných přístrojů získat maximum. Nejedná se o obvyklé reklamní žvásty, ale o reálné zkušenosti s přístroji, které byly standardně zakoupeny.

Komentáře k článku

Adam (dne 27. 08. 2009 v 09.55)
Jdu to vyskouset:-D

Přidat vlastní komentář:
Jméno:
E-mail:
Sledovat diskusi:
Web:
Kontrolní kód:

Komentáře jsou v prvé řadě určeny ke kladení dotazů k tématu, upozornění na chybu, rozšíření obsahu článku a vůbec ke zpětné reakci na obsah těchto stránek. Mé reakce jsou barevně odlišeny.

V současné době není umožněno vkládat HTML tagy - pokud vložíte HTML kód, bude převeden na entity. K Vašemu komentáři se do databáze uloží čas vložení a Vaše aktuální IP adresa (3.145.93.210). IP adresa se nebude zobrazovat čtenářům, nicméně v případě, že bude Váš odkaz shledán právně závadným, může být Vaše IP adresa předána příslušným státním orgánům. Emailové adresy jsou ochráněny před běžnými spam roboty.

© Marek Demčák 2007 - 2024
Všechna práva dle Autorského zákona (č. 121/2000 Sb.) vyhrazena.