Opustil jsem projekt Ujdeto.cz

6. června 2009

Moje weby

V tomto týdnu jsem se rozhodl definitivně ukončit svou činnost na stránkách Ujdeto.cz, které jsem vyvíjel a spravoval společně s Ondrou celých dlouhých 8 let.

Stránky během 8 let prošly relativně bouřlivým vývojem – začaly jako zcela amatérské a nevyhraněné stránky Marka a Ondry se vším, co nás v té době zajímalo – elektrotechnika, dinosauři, referáty do školy,...

První ujdeto

Po několika letech se na stránky přidala také hudební sekce s hitparádou a texty písní, která se posléze ukázala jako klíčová.

2003

S první vlnou soutěže Česko hledá superstar mě napadlo vytvořit stránku, kde by bylo možné hlasovat pro jednotlivé interprety - zrodila se jednoduchá a křišťálově čistá hitparáda Superstar.webky.cz. Jelikož jsem v té době ještě o SQL a databázích věděl minimum, naprogramoval jsem tuto hitparádu naprosto strašným způsobem – při návštěvnosti 450 lidí denně mi web do dvou dnů na Pípni právem zrušili. Měl jsem však možnost přesměrovat své návštěvníky jinam – přesměroval jsem je tedy na hitparádu Ujdeto.cz, která tím rázem získala 90% návštěvnosti celého Ujdeta a dostala se na titulku. Krátce na to se přesunuly staré sekce pod jeden odkaz "Staré Ujdeto".

Netrvalo dlouho, a staré ujdeto bylo smazáno. S Ondrou jsme se soustředili výhradně na hitparádu a pokec, posléze na budování hodnostního a motivačního systému, který je dnes na celém Ujdetu zřejmě nejcennější. Zejména díky němu je v databázi již přes 100 000 textů písní!

Nedostatek času a zmlsání příjmy z jiných projektů způsobil, že se vývoj minimálně ziskového Ujdeta zastavil. Jedinou podstatnou změnou v posledních letech tak byl redesign, o který se nakonec musel postarat téměř výhradně Ondra sám. Ujdeto pro mě postupně ztrácelo smysl, což se dotáhlo k dokonalosti po vzniku služby Vyplňto.cz - od té doby mi Ujdeto sloužilo spíše jako výstavní síň pro dotazníky.

Během posledního roku se moje a Ondrova představa o budoucnosti stránek Ujdeto.cz začala výrazně rozcházet. Ondra nastínil určitou svoji vizi, která počítala s propojením s jeho dalšími připravovanými komunitními weby, já jsem argumentoval spíše mizivou návratností jakýchkoli dalších investic – příjmy z reklamy by ovlivnila jenom "pořádná bomba". Vývoj nezadržitelně dospěl do stavu, kdy mi přišlo logické Ondrovi nabídnout svůj podíl na Ujdeto.cz a Ondrovi přišlo logické na moji nabídku přistoupit. Ujdeto jsem jako tvůrce i administrátor definitivně opustil.

Můj odchod z Ujdeto.cz patrně ovlivní projekt JChat, jehož poslední verze byla vypuštěna zhruba před dvěma lety a který je stále ještě docela používaný a často stahovaný. Jelikož není součástí Ujdeto.cz, ale pouze určitým přílepkem, bude patrně ukončen.

Naopak nedojde k žádnému omezení partnerství se stránkou Vyplňto.cz – s Ondrou jsme se dohodli, že mi propagaci aktuálních dotazníků na Ujdetu minimálně v nejbližší době ponechá.

Přeji Ondrovi s Ujdetem hodně štěstí, a nechť se jeho ambiciózní plány alespoň z části vyplní ;-)

Publikováno dne 06. 06. 2009 v kategorii Moje weby Odhadnutá klíčová slova BETA: ujdeto.cz | ujde to | www.ujdeto.cz
Mohlo by Vás zajímat BETA: Muži potřebují hračky - Asus WL-500g Premium & GPS enabler HGE-100

O kategorii Moje weby

Do této kategorie patří články, které se týkají mých vlastních internetových projektů. Kromě různých zajímavostí a zákulisních informací zde naleznete také velké procento vyloženě propagačních článků, které mají za cíl upozornit širokou veřejnost na různé nové funkce a vlastnosti.

Komentáře k článku

Lee - [email schován] (dne 30. 06. 2009 v 10.46)
MOc krásná řeč Marku. Je fakt, že Ujdeto.cz už není jak bývalo, ale pořád je to pro mne ta nejlepší webka. S hlasováním i s tím pokecem. Ondra se semnou podělil szejně jako s tebou o tom propojení dalších pokeců. Není to špatný nápad. Mě se líbí a řekla bych, že ostatní budou přikyvovat, ale nechci mluvit za ostatní, mluvím jen za sebe. Ondrovi to jde dobře. Když jste tam byli oba tak to bylo super, jenže pak se něco zvrtlo a skoro nikdo tě tam nechtěl, protože si ublížil některým,kteří tam pro nás byli svím způsobem důležití. Už se to téměř vrátilo vše do starých kolejí až na to že tam teď Marku nejsi. Ráda jsem si s tebou někdy pokecala. Hodně štěstí s webkou Vyplňto.cz.
Lee z Ujdeto.cz

Marekzprahy (dne 30. 06. 2009 v 11.29)
Lee: Třeba ještě někdy pokecáme(.cz). O budoucnosti Ujdeto.cz máš trochu jiné informace než já, ale čas ukáže, pro kterou variantu vývoje se Ondra nakonec rozhodne ;-)

adelkabc - [email schován] - web (dne 15. 09. 2009 v 13.28)
Taky jsem tam nějaký svůj čas trávila a ono je po čase třeba jít dál..tak hodně štěstí v projektech tobě i Ondrovi.. :)

tom - [email schován] - web (dne 27. 11. 2009 v 01.11)
ahoj...taky jsem obcas chodil na ujdeto chatovat a dost mne mrzi, ze uz nejde stahnout posledni verze teto java aplikace ktetou bych se mohl pripojit na ujdeto chat...mohl bych mit VELKOU.PROSBU? mohly by jste mi ji poslat na email [email schován] zabalenou v zipku? kuju...jinak zdravim LEE...si te pamatiiim :-)...i tebe adelko...no a aby Marekzprahy nezarlil tak i tebe :-D...POSLETEE MI TEN CHAT NA EML PLS

Marekzprahy (dne 28. 11. 2009 v 21.20)
tom: jchat je mrtev

Ondra - [email schován] (dne 13. 04. 2011 v 18.29)
hezky...ja zacinam s projektem ### tak me muzete taky navstivit :)
odstraněna neplacená reklama

Lee - [email schován] (dne 24. 04. 2011 v 08.50)
tom: jo to já tebe taky ;) a až tam zase někdy budeš tak dej vědět. tam občas zaskáknu se juknout co je novýho :D

tom - [email schován] (dne 07. 11. 2013 v 02.04)
jak se vede??? skoda ze je to tady mrtve jak jsem zjistil po nekolika letech...protoze mne nanadla jedna vec ale ted uz je to jedno...

Marekzprahy (dne 07. 11. 2013 v 02.13)
Jen povídej, tady to mrtvé není :-)

tom - [email schován] (dne 07. 11. 2013 v 02.39)
ahaaaaaaaaaaaaaaaa..no napadlo mne udelat neco pro Android...forum ...jo jinak jsem to porad ja "tom" jen jsem musel zmenit email kvuli sjednoceni hesel a prihlasovacich jmen

tom - [email schován] (dne 07. 11. 2013 v 02.45)
divne...proc tady o tomhle nevi vic lidi ze mohou psat aspon sem kdyz uz je chat z mobilu zrusen..proc jsi ho zrusil??...podle meho to bylo docele pekne...jen by se musel dneska asi predelat pro android a jine mobilmi platformy

Marekzprahy (dne 07. 11. 2013 v 09.26)
tom: Já jsem Ujdeto prodal, ale bez JChatu, protože jsem ho kdysi už prodal Aximě (:-)mojelogo) a prodávat to dvakrát by nebylo korektní (a asi ani dle smlouvy možné). Programovat dnes kecací aplikaci pro android a další mobilní platformy by bylo nerozumné, internet je už dneska jinde (u skupinové konverzace hlavně na Facebooku nebo Twitteru).

tom - [email schován] (dne 07. 11. 2013 v 11.06)
No nevim....kolikrat se jen tak divam na Marketu u Androidu divam jestli aspon nekoho napadlo neco podobneho a zatim nikoho. Je to divne jak kazdy rusi tady takove sluzby ktere jsou pro lidi. Bych si myslel ze to je perspektivni. Jak jsi zminil FB, Twitter a jine tady takove veci...ty prece jsou uplne o necem jinem nez kecani...se podivej na realie treba na lide.cz a pak na FB...na FB jsou fotky a jine nesmysli ale na chatu se keca...Twitter je zase jen mikroblog o (asi)160 znacich. Ja nevim...podle mne chat a je jedno v jake podobne jestli je na pc nebo mobilnich aplikacich ma smysl.

Marekzprahy (dne 07. 11. 2013 v 11.56)
tom: OK, uděláme malý test toho, jak moc velký mají chaty na mobilech v dnešní době smysl. Kolik bys za měsíční používání aplikace byl ochoten platit, třeba pomocí standardního Google účtu (tzn. z platební karty, kterou už tam pravděpodobně máš nastavenou pro nákup aplikaci)? Předem podotýkám, že z případné reklamy by se ten chat určitě neuživil, takže by si ho museli zaplatit lidi sami.

tom - [email schován] (dne 07. 11. 2013 v 13.36)
Platit??? Za zabavu??? Kam ten svet speje ze clovek dela ze zabavy komerci??? Jinak v mobilu mam jen free veci...ani nevim kde se tam ta karta zadava..to je jedne vec a druha...nakupum pres internet neverim tak se po tom kde se tam ta karta zadava ani nepidim. Jak rikam...free veci pro mobily je dost. Neuzivil....co mam v mobilu programy tak pomalu v kazde je nejaka reklama...pokud ji udelas takovou aby ji mohly vyuzivat i lidi mimo CR tak by se to oplatilo jeste vic. Mam kamarada ktery dela asi 3 verze Oskarka...Free s reklamama, placenou bez reklam a beta...o ktere asi nikdo nevi(mozna jo...nepidim se po tom)...a jak je mozne ze tenhle clovek si nestezuje na to ze by se mu vyvoj teto paky nevyplatil kdyz dava lidem moznost vyberu fakticky asi ze dvou a nemyslim si ze by tech co by si ji kupovaly je prilis..a pokud si ji koupi tak jen jako takove diky za super vec ktera jim usetri nemale penize za odeslane sms a taky tahle apka je na svete uz pomerne dlouhou dobu...hadal bych ze takovych 6-7 let urcite a co chvile je v ni neco noveho tak. Kazdy chce penize ale jeste nic nenabidnul...jeden chat jsi mel ale ten jsi prodal...zkus neco udelat, nabidni to lidem na Marketu a pak uvidis jestli je nebo neni zadana a podle toho si muzes rikat o to jestli by ti za ni lidi mely platit...bud formou nakupu full verze bez reklam nebo s reklamama ale zadarmo kde se bude platit tou reklamou. Nechapej to nejak zle ..je to jen nazor...kazdy chce penize ale nic nenabidnul a co jsi mel jsi prodal misto aby jsi na tom co jsi mel zapracoval a dovedl to k necemu za co by se mohlo platit...

Marekzprahy (dne 07. 11. 2013 v 21.37)
tom: Díky za upřímnou odpověď, je pro mě dalším důkazem, že naprogramování chatu je v dnešní době naprostá ztráta času. Je potřeba si uvědomit, že už nejsme puberťáci co mají Ujdeto pro srandu - jsme velcí kluci a někdo ty složenky zaplatit musí ;-)

tom - [email schován] (dne 07. 11. 2013 v 22.09)
no skoda....jsem myslel ze te tim nakopnu k nejake aktivite...ale spis to melo opacnou odezvu

°Q - [email schován] - web (dne 06. 12. 2014 v 15.02)
Chat s velkou spoustou robotů, kteří nabádaní k odesílání drahých SMS......... :-/

Přidat vlastní komentář:
Jméno:
E-mail:
Sledovat diskusi:
Web:
Kontrolní kód:

Komentáře jsou v prvé řadě určeny ke kladení dotazů k tématu, upozornění na chybu, rozšíření obsahu článku a vůbec ke zpětné reakci na obsah těchto stránek. Mé reakce jsou barevně odlišeny.

V současné době není umožněno vkládat HTML tagy - pokud vložíte HTML kód, bude převeden na entity. K Vašemu komentáři se do databáze uloží čas vložení a Vaše aktuální IP adresa (18.191.171.20). IP adresa se nebude zobrazovat čtenářům, nicméně v případě, že bude Váš odkaz shledán právně závadným, může být Vaše IP adresa předána příslušným státním orgánům. Emailové adresy jsou ochráněny před běžnými spam roboty.

© Marek Demčák 2007 - 2024
Všechna práva dle Autorského zákona (č. 121/2000 Sb.) vyhrazena.