Články z kategorie Moje weby

Do této kategorie patří články, které se týkají mých vlastních internetových projektů. Kromě různých zajímavostí a zákulisních informací zde naleznete také velké procento vyloženě propagačních článků, které mají za cíl upozornit širokou veřejnost na různé nové funkce a vlastnosti.

JChat 1.32 - lepší fotogalerie a kompatibilita

Dnes jsem si dovolil vypustit na svět novou verzi JChatu. Důvodem pro aktualizaci již více než dva roky staré aplikace se stal můj nový telefon K850i, který navzdory nejnovější implementaci mobilní javy nebyl schopen verzi 1.31 spustit. Kromě vyřešení problémů s K850i jsem vyřešil nejpalčivější nedostatky a zdokonalil fotogalerii. Všem, kteří používají verzi 1.31 a nižší, upgrade doporučuji (zejména uživatelům s větším displejem).

přečíst celý článek

Publikováno dne 15. 11. 2007 v kategorii Moje weby.

Nový redakční systém

Díky "šťastné" shodě náhod (klienti nedodali podklady pro své stránky v dohodnutém termínu a kamarádi se na mě vykašlali) jsem našel konečně čas na tvorbu stránek pro sebe. Webky.cz vypadají příšerně, přesto kupodivu přinášejí více klientů, než jsem schopen v tomto momentě obsloužit.

Takže dostal přednost můj zanedbaný blog, jehož skomírající návštěvnost mě radost nečiní.

přečíst celý článek

Publikováno dne 12. 11. 2007 v kategorii Moje weby.

Do kdy zůstane Pokec 4? Něco je špatně...

Vlažné přijetí první beta verze Pokecu 5 komunitou na stránkách Ujdeto.cz mě poněkud zaskočilo. Je skutečně nový pokec natolik špatný, nebo byl pouze nepochopen?

Pokec na Ujdeto.cz byl vždy tak trochu výjimečný. Není to obyčejný chat, který lze nalézt na každé druhé komunitní stránce. Záhy po uvedení první verze v létě roku 2004 se na pokecu vytvořila skupinka věrných, kteří na něm trávili dost podstatnou část svého dne a kteří mi dokázali, že lze vytvořit pokec, který nebude plný ubožáků, jejichž komunikace se omezuje na vyjádření zloby a momentální sexuální potřeby.

Pravda – od počátku se jedná o silně moderovaný chat. Kdo se nehodí, je odkázán pryč, ostatním náleží luxus.

Zatímco i dnes velká většina chatů ve vnořeném rámci obnovuje seznam posledních několika zpráv, pokec na stránkách Ujdeto byl velmi rychle po svém uvedení předělán do dokonalé javaskriptové aplikace, která stahovala vždy jen nové zprávy, a jen tyto posléze vkládala do výpisu zpráv (technologicky se nejednalo o AJAX, nicméně myšlenka byla podobná). Díky tomu jsem zajistil nejen nižší zátěž serveru, ale zejména velmi nízkou odezvu (právě doba odezvy byla vždy jednou z hlavních technických výhod pokecu).

přečíst celý článek

Publikováno dne 04. 01. 2007 v kategorii Moje weby.

© Marek Demčák 2007 - 2024
Všechna práva dle Autorského zákona (č. 121/2000 Sb.) vyhrazena.