Textarea v FCKeditoru (i jinde)

20. listopadu 2007

Programování

Dnes jsem řešil poměrně zajímavý problém - v jednom redakčním systému jsem potřeboval klientovi umožnit editovat HTML kód formuláře pomocí FCKeditoru. Zdálo se, že by v tom neměla být žádná zrada, nicméně byla. Jakmile se do formuláře vložila textarea, FCKeditor sice na server poslal korektní HTML kód, ale již jej nebyl schopen načíst. Místo původního kódu formuláře s textareou zobrazil něco jako:

...
<textarea rows="5" cols="5">
&lt;/body&gt;&lt;/html&gt;
</textarea></p>

A dál už ani ťuk, třebaže formulář za textareou ještě pokračoval. Po chvilce googlení jsem zjistil, že většina prohlížečů si neumí poradit s vnořenými textareami. Řešení problému však nakonec existuje a je docela jednoduché.

Pokud budete chtít v FCKeditoru (nebo i v obyčejné textaree) mít vložený tag TEXTAREA, postačí do vnitřku textarey vložit HTML kód ošetřený například funkcí HtmlSpecialChars.

špatně:

<textarea rows="5" cols="5">
  <textarea rows="10" cols="44"></textarea>


</textarea>

správně:

<textarea rows="5" cols="5">
  <? 
    echo HtmlEntities('<textarea rows="10" cols="44">');
    echo HtmlEntities('
</textarea>'); 
  ?>

</textarea>

(rozdělení na více řádků jen z důvodu krátké řádky)

Publikováno dne 20. 11. 2007 v kategorii Programování Odhadnutá klíčová slova BETA: textarea | fckeditor | FCKeditor textarea | html | fckeditoru | kod | htmlspecialchars | vložení | rows
Mohlo by Vás zajímat BETA: FCKeditor a AJAX - problém s GetData a jeho řešení

O kategorii Programování

V nejodbornější kategorii tohoto blogu jsou zařazeny články s mými programátorskými zkušenostmi získanými několikaletou praxí tvorby stránek a java aplikací pro mobilní telefony.

Komentáře k článku

POZOR: K článku zatím nebyl vložen žádný komentář, takže s velkou pravděpodobností nikoho neurazil, nikoho nepobavil a už vůbec nikomu nepomohl.

Přidat vlastní komentář:
Jméno:
E-mail:
Sledovat diskusi:
Web:
Kontrolní kód:

Komentáře jsou v prvé řadě určeny ke kladení dotazů k tématu, upozornění na chybu, rozšíření obsahu článku a vůbec ke zpětné reakci na obsah těchto stránek. Mé reakce jsou barevně odlišeny.

V současné době není umožněno vkládat HTML tagy - pokud vložíte HTML kód, bude převeden na entity. K Vašemu komentáři se do databáze uloží čas vložení a Vaše aktuální IP adresa (44.211.243.190). IP adresa se nebude zobrazovat čtenářům, nicméně v případě, že bude Váš odkaz shledán právně závadným, může být Vaše IP adresa předána příslušným státním orgánům. Emailové adresy jsou ochráněny před běžnými spam roboty.

© Marek Demčák 2007 - 2024
Všechna práva dle Autorského zákona (č. 121/2000 Sb.) vyhrazena.