1. parník Danceradia 2008 - Čarodějnice (+ video)

1. května 2008

Reporty z akcí

Dlouho očekávaný parník Danceradia jsem si samozřejmě nemohl nechat ujít, a to i přesto, že všech asi 15 pozvaných kamarádů a známých nalezlo krátce před akcí více či méně přijatelnou omluvu. Šli jsme tedy nakonec s bráchou sami. Ve stručnosti: bylo to fajn, ale mělo to bohužel své chyby.

Proč proboha už od 20:00???

Začátek akce byl naplánován na 19:30 s tím, že ve 20:00 Parník Tyrš odpluje z Palackého nábřeží, a opozdilci utřou nos. Ve čtvrt na devět byly stoly na střeše parníku obsazené - rozhodně nebylo našlapáno k nehnutí, ale na druhou stranu bylo více lidí než na posledním parníku 2007. Počet lidí tedy byl příjemným překvapením, navíc to vypadalo, že jsou pohlaví víceméně vyrovnaná (což nebývá pravidlem - většinou je trance spíš doménou mužů, ženy se stahujou spíš na oldies nebo rnb). Nicméně stále jsme stáli na nábřeží, nejelo se. Hlavní hvězda večera - Luboš Novák - zkrátka ještě nedorazil.

Objevil se až asi s dvacetiminutovým zpožděním. Přišel pomalou chůzí, s nezbytnou cigaretou a nosičem kufrů. Paul Bulva hadr. Místo aby nasedl a začal hrát, musel si podat ještě před lodí se všemi kamarády ruku... Takže opravdový start byl "až" v půl deváté.

Na tomto místě bych rád poznamenal, že mi opožděný start jako takový zase tolik nevadil - ve 20:00 začínají snad jen kinder párty v domovech dětí a mládeže... Spíš mi vadilo špatné naplánování - kdyby byl start v normálnější dobu, třeba ve 21:30 (kvůli nočnímu klidu při výjezdu), stihl by to nejen Luboš Novák, ale taky spousta jiných lidí (5 pozvaných VŠ známých mělo školu do 20:00, další ještě nějaká doučování nebo sportovní aktivity...). Při natištěných letácích se s tímhle průserem letos už asi těžko něco udělá :-(

Hudba - silný start, poté vadnoucí krása

Luboš Novák potvrdil, že má v kufru spoustu zajímavých kousků a že umí mixovat dobře. Zejména první dvě až tři hodiny hrál opravdu dobře - zazněly například skladby Woody Van Eyden & Alex M.O.R.P.H. feat. Michelle Citrin - Turn It On, Armin van Buuren & DJ Shah - Going Wrong, Svenson & Beam - Vida Nova, Stoneface And Terminal - Storm a další aktuální hity Danceradia.

Další hodiny už byly trochu slabší, protože se mezi hity i docela dost vzpomínalo a některé věci byly už přecejen ohrané (ani F/X - Love, Freedom, Tolelance, ani starouš Gigi D'Agostino (!) a dokonce ani For an Angel od PvD mě moc radost neudělalo). Na jumpstyle jsem po čtyřech hodinách tranceu už energii nenašel a nebyl jsem sám, třebaže na parketu stále někdo byl.

Své udělalo samozřejmě i to, že hrát a hlavně tancovat 6 hodin v kuse naplno dost dobře nejde - kdyby se začínalo ve 22:00 a hrálo se do 02:00, prospělo by to i hudbě, které byly skutečně dobré asi tak ty 4 hodiny.

Co se Luboše Nováka týče - náladu měl docela povídavou. Hlavně když jsem si dneska pouštěl krátká videa, která jsem na lodi pořídil, tak jsem musel uznat, že do toho mikrofonu kecá skoro víc než diskžokejové na vesnických zábavách. Jestli je to dobře nebo ne, toť otázkou...

Každopádně zatímco loni ještě LN před policajtama dával volume doprava a hlásal něco o soudruzích, tentokrát pokorně vypnul hudbu už asi 5 minut před přistáním.

Škoda, že nezazněla skladba Anthem od Filo & Peri, pasáž This is an anthem for the rebel of my youth by se docela hodila... Nic, dost bylo kritiky.

Vizuální efekty

Velká výhoda parníku je v tom, že na něj není potřeba tahat zase tolik vizuálních efektů - jsou všude kolem. Při výjezdu krásně svítí Hrad, o kousek dál je to Vyšehrad a tunel pod ním, v Modřanech pro změnu svítí komín... Čarodějnický parník měl navíc tu výhodu, že každou chvíli okolo hořel ohýnek - ať už to byl větší oheň ve Žlutých lázních, nebo menší u Modřanského zdymadla nebo i jinde podél řeky.

Potom už stačilo opravdu málo - stroboskop, dva zelenočervené lasery, dýmostroj a jedno různobarevné světlo - a byl vizuální zážitek perfektní.

Bar & občerstvení

O baru na parníku Tyrš se povídá, že je předražený a s malou nabídkou. Je to pravda tak napůl. Když jsem za red bull dával 70 Kč, odpustil jsem si spropitné, protože mi to přišlo docela dost. Při třetí plechovce jsem najednou zjistil, že je to ta větší (350 ml), takže to celkově nebylo zase tak špatné (malé plechovky semtexu za 60 však předražené byly).

Nabídka alkoholických nápojů je dobrá (malibu, absinth, bílý rum... všechno je), nicméně míchané (ani teplé) nápoje se nevedou. Co se jídla týče, nabízí se pouze chipsy, které jsou naprosto bez chuti. Vzhledem k tomu, že každou chvíli někde něco z břehu vonělo (opékané sele, buřty, klobásky,...), přišla mi nabídka jídla hodně slabá. Zlepšit!

Závěr

Rozhodně nelituju, že jsem na 1. parník Danceradia šel, party to byla povedená a první tři hodiny hrál LN mnohem lépe než naposledy v Jungli. Nicméně nedostatky byly docela velké, takže příští návštěvu budu muset hodně pečlivě zvážit - největší problém je samozřejmě start už ve 20:00.

Jak to na parníku vypadalo se dozvíte brzy také v TV Ambrosia, která celou akci natáčela na kameru (nejvíce se bulvární kameramanka vyžívala v natáčení společensky unavených). Do té doby si poslužte videem, které jsem tam natočil mobilem já (zejména potenciální majitelé k850i se mohou podívat, jak vypadá kvalita videa s nejnovějším firmware - není to nic moc):

Zajímavý postřeh na konec: I když dělal parník neskutečný kravál (2kW...) a trance nepatří úplně mezi nejoblíbenější žánry, nikdo na nás výjimečně nenadával. Lidé u ohňů kolikrát odložili kytary a pařili na břehu s náma, nebo vodili ke břehu malé děti, aby se podívaly, kdo to kolem jede a zamávaly :-D
Fotoreport z akce naleznete na stránkách Danceradio.cz.

Publikováno dne 01. 05. 2008 v kategorii Reporty z akcí Odhadnutá klíčová slova BETA: parník | ambrosia tv | video | čarodejnice | akce na parníku | videa | www.ambrosiatv.cz | parník Tyrš | čarodejnice video
Mohlo by Vás zajímat BETA: Ibiza - Video a fotky z pláží, měst i klubů

O kategorii Reporty z akcí

Návštěvy klubů a diskoték patřily a stále patří k mému životnímu stylu, a jelikož příznivců opravdové taneční muziky již zdaleka není tolik jako za mých mladších let, existuje právě tato kategorie s reporty z mnou navštívených akcí. Cílem není jen zviditelnit a propagovat zajímavé události taneční scény, ale také poskytnout interpretům (DJům) a provozovatelům klubů zpětnou vazbu a podněty k zamyšlení nebo zlepšení.

Komentáře k článku

parnik (dne 16. 05. 2008 v 08.05)
jojo na parniku to zije :-)

kontakty odstraněny - neplacená inzerce

Tommy (dne 19. 05. 2008 v 11.48)
ahoj, prosímtě můžeš dát přesný odkaz na to video z parníku když dám ambrosia-tv.com zobrazí se hlavní stránka/asi/ ze který ale nejde nikam překliknout,dík

Marekzprahy (dne 19. 05. 2008 v 12.25)
Tommy: zatím to vypadá, že Ambrosia TV není "on deman", na adrese http://www.ambrosiatv.cz/vysilani/ běží nějaká čtyřhodinová zkušební smyčka, v rámci které je mj. krátký report z parníku (natočili toho rozhodně víc než tam je teďka, ale rozhovor s Lumírem Skokanem a nejtěžším fanouškem DR MagicFree je taky zajímavej).

Jinak bacha, testujou tam asi všechny svoje připravované televizní projekty, takže kromě Dance TV tam je i Fashion TV, Fight TV, Folk TV, Gastro TV a Gay TV (tak se na to duševně připrav a nelekni se).

Tommy (dne 19. 05. 2008 v 23.12)
Jo, a ten nejdůležitější jako by nebyl?! břídilové -"s vaničkou vylili dítě" - hamba jim!
Jinak dík za rychlou odpověď ;)

Marekzprahy (dne 19. 05. 2008 v 23.31)
Tommy: nejdůležitější je tam jenom v několika záběrech.. taky mě to překvapilo, ale třeba tam ještě bude, dyť kvůli tomu rozhovoru pro ambrosii na chvíli dokonce opustil kormidlo...

Tommy (dne 20. 05. 2008 v 20.44)
:D doufám,že máme oba na mysli lodivoda u Trance-kormidla.. ;)) i když ten ve strojovně je taky uwelmi důležitý Ale ten ty hluchátka na uších má asi ze zcela opačnýho důvodu než ten nahoře :)) Budiž mu plavba lehká.. ;)

Marekzprahy (dne 21. 05. 2008 v 02.04)
Tommy: jj, myslel jsem samozřejmě Luboše Nováka :-)

Tommy (dne 21. 05. 2008 v 14.04)
Na druhý straně-Dobrý zboží nepotřebuje reklamu.. ;)

Přidat vlastní komentář:
Jméno:
E-mail:
Sledovat diskusi:
Web:
Kontrolní kód:

Komentáře jsou v prvé řadě určeny ke kladení dotazů k tématu, upozornění na chybu, rozšíření obsahu článku a vůbec ke zpětné reakci na obsah těchto stránek. Mé reakce jsou barevně odlišeny.

V současné době není umožněno vkládat HTML tagy - pokud vložíte HTML kód, bude převeden na entity. K Vašemu komentáři se do databáze uloží čas vložení a Vaše aktuální IP adresa (3.137.192.3). IP adresa se nebude zobrazovat čtenářům, nicméně v případě, že bude Váš odkaz shledán právně závadným, může být Vaše IP adresa předána příslušným státním orgánům. Emailové adresy jsou ochráněny před běžnými spam roboty.

© Marek Demčák 2007 - 2024
Všechna práva dle Autorského zákona (č. 121/2000 Sb.) vyhrazena.