Kozárovice mají docela dobrou diskotéku

20. ledna 2008

Reporty z akcí

Tak jsme se s bráchou po nějaké době vypravili opět na diskotéku. Vzhledem k tomu, že jsme byli o víkendu na chalupě a všechny diskotéky v okolních vsích a městečkách měly na programu hasičské a jiné plesy, dali jsme šanci vzdálenějšímu podniku v Kozárovicích, který provozuje stejná firma jako tu rezidentní DiscoLine ve Lnářích.

Vodní svět Kozárovice (na stránkách najdete i fotoreporty) patří beze sporu k největším podnikům v regionu Příbramska - se svými třemi sály (v obci se třemi sty obyvateli!) myslím nemá široko daleko žádnou konkurenci. K návštěvě jsme se rozhodli víceméně spontánně, a tak bylo poměrně nemilé zjištění, že stránky společnosti Heart nefungují v mobilní verzi prohlížeče Opera (kvůli javascriptovému menu). Ale nevadí, díky lidem na Ujdeto.cz (RenataK a Filipous) a poměrně intuitivnímu umístění pár kilometrů od strakonické (odbočka kousek za Milínem) jsme podnik našli bez problému.

Aktualizace 19. 2. 2008: Nová verze stránek Heart již javascriptové menu nemá, takže je s Operou Mini kompatibilní.

Na akci má jezdit až 5 svozových autobusů (z Písku, Příbrami, Březnice,...), narozdíl od lnářské diskotéky však před podnikem žádný takový autobus nestál (asi parkují jinde). Zato tam bylo už okolo deváté plné parkoviště aut.

První dojmy

Předně je třeba říci, že je objekt Vodního světa nebývale veliký. Dvě patra, tři sály, hodně barů, nikde žádné fronty ani tlačenice. Na druhou stranu mě překvapilo, že třebaže nebyla na 19. ledna 2008 ohlášena žádná akce, přesto objekt nepůsobil (vyloženě) prázdným dojmem. Cenově je diskotéka srovnatelná se všemi okolními, v porovnání s Prahou se jedná spíše o levnější podnik (60 Kč vstup, Red Bull dtto). Minimálně tuto sobotu se mi zdálo, že v osazenstvu převažují skupinky holek (touha jedné méně atraktivní skupinky po seznámení ve mně dokonce vyvolala obavu, jestli mě nechtějí okrást... ale zřejmě jenom chtěly vědět, jestli jsme s bráchou buzeranti, což si s ohledem na projevený nezájem nakonec domyslely :-D). Překvapilo mě i vyšší procento spoluobčanů, každopádně je třeba zdůraznit, že nikde nebyl ani náznak konfliktu. Takže lidé byli bezproblémoví, téměř by se chtělo říci otevření a přátelští...

Disco sál

Nejobsazenější sál v přízemí - dá se říci, že se v něm pařilo hned od začátku naplno a místa bylo tak akorát. Projekce na plátně mě moc nezaujala (nějaký krvavý box), ale jinak byly světelné efekty hodně dobré (hlavně laser a modré bublinky podél celého baru). Prostor je lehce členitý (= není to obdélníková "tělocvična"), je tam mimo jiné zvýšené patro a nad úrovní DJů je jakási klec pro ty, kteří (nebo spíš které) umí tancovat. Hudebně tento sál nabídnul všehochuť - střídaly se bloky vyhrazené komerční taneční muzice (typu Cascada, Basshunter, David Guetta,..), R'n'B, hip hopu, rocku (Škwor, Kabát,...) a zazněly i ploužáky. Víceméně venkovská klasika se šavlemi, občas pár slov do mikrofonu, písničky na přání. Zvukově dobré.

Oldies sál

Tento sál zel zpočátku spíše prázdnotou, usedlejší osazenstvo se začalo scházet až později - okolo půlnoci už bylo relativně zaplněno. Co se zde hrálo vám moc nepovím, protože jsem tímto sálem víceméně pouze procházel (vzpomínám na nějakého Michala Davida). Sledovat zde lze například vyplašené akvarijní rybičky.

Techno / House sál

Kdybych na internetu kdysi nečetl o tom, že je v Kozárovicích nějaké 1. patro s progresivní muzikou, ani bych si ho nevšiml. Nejmenší sál vyhrazený alternativnější muzice je skutečně velmi dobře ukrytý a možná i proto víceméně zel prázdnotou. Přitom z hlediska hudební dramaturgie šlo minimálně pro mě o nejlepší místnost - skoro se mi až nechtělo věřit, že mimo město mohou existovat DJové, kteří budou opravdu mixovat... a posluchači, kteří je budou poslouchat.

No, těch posluchačů upřímně řečeno nebylo mnoho (včetně nás maximálně 12), ale i tak to bylo docela fajn. Ještě nikde jsem snad neviděl, aby milovníci taneční hudby přikládali ucho přímo k reproduktorům - v Kozárovicích se takoví blázni našli a nebyli jsme to my. Mělo to však své opodstatnění - progresivní místnost je velice špatně izolována od disco sálu. Melodické a tiché pasáže tranceových skladeb byly nepříjemně rušeny beaty z přízemí. To významně kazilo zážitek.

Hudební výběr obsahoval skladby zhruba za posledních 8 let s tím, že ty nejnovější byly zastoupeny poměrně málo. Žánrově to bylo dobré (house, tech-house, systémové techno, trance), ale chtělo by to trošku provětrat kufr ;-) Přecejenom - pařit v roce 2008 na 6 let staré The Truth od Cosmic Gate může být sice super vzpomínka, ale když je takových stařešin většina, není to úplně to pravé ořechové (DJové například vůbec neznali Filo & Peri - Anthem - věc, která byla na podzim v Praze maximální top).

Progresivní místnost má velký potenciál, ale chtělo by to trochu zainvestovat - do aktuálních CD (vinyl jsem neviděl, asi není gramec), světelných efektů (chyběl laser) a hlavně izolaci (dveře by pomohly) a propagaci. Působí to trošku dojmem "máme tu ještě jednu zapadlou místnost nahoře - jestli chcete, tak si tam kluci ty svoje vymejvárny sami pro sebe a nejbližší kamarády hrajte, nám je to ukradené".

Celkový dojem

Celkový dojem z Vodního světa v Kozárovicích je docela dobrý. Být tento klub v Praze, tak se mezi nejúspěšnější rozhodně nezařadí, ale v rámci mikroregionu Příbramska je to svým způsobem zázrak...

Publikováno dne 20. 01. 2008 v kategorii Reporty z akcí Odhadnutá klíčová slova BETA: kozarovice | diskoteka | disco | diskotéka kozárovice | disco kozárovice | vodní svět kozárovice | kozárovice disco | kozarovice diskoteka | Diskotéky
Mohlo by Vás zajímat BETA: Líbímseti LIFE Party @ Disco Line Lnáře (+video)

O kategorii Reporty z akcí

Návštěvy klubů a diskoték patřily a stále patří k mému životnímu stylu, a jelikož příznivců opravdové taneční muziky již zdaleka není tolik jako za mých mladších let, existuje právě tato kategorie s reporty z mnou navštívených akcí. Cílem není jen zviditelnit a propagovat zajímavé události taneční scény, ale také poskytnout interpretům (DJům) a provozovatelům klubů zpětnou vazbu a podněty k zamyšlení nebo zlepšení.

Komentáře k článku

Lucie (dne 17. 02. 2008 v 15.43)
no do Kozárovic jezdim každej tejdne..každou sobotu..v našem okolí je to nej discotéka...jinak bych musela do Prahy nebo Plzně a takovou dálku se mi fakt nechce:D Jinak v Příbrami discotéky moc gud nejsou...bydlim tam, tak vim ne:P...Ale kozárky jsou prostě THE BEST!

Nikysek (dne 21. 03. 2008 v 17.29)
Ahojky jo taky souhlasim...jsem z Příbrami..a je to prostě nejlepší diskoteka tady poblíž..fakt je že v příbrami neni kam jít..tak jedem do kozárek..seznámíš se tam s hodně lidma...a je tam prdel..:Dtakže good..mějse pa

melanie (dne 11. 04. 2008 v 20.22)
jj musim souhlasi Kozárky sou uplne nejvíc luxus.Vsem vrele doporucuju.Je to good parba!!!!!

djarda - web (dne 07. 07. 2008 v 02.21)
!!!!!!!!!KOZÁRKY SOU NEJLEPŠÍ!!!!!!!!!!!!

Jirka - [email schován] - web (dne 30. 07. 2010 v 10.25)
To jo to jo ale co teprve Stodolní.Tam to jede :) http://profil.lide.cz/Ostrava-Stodolni/o-mne/

Marekzprahy (dne 01. 08. 2010 v 14.35)
Ostravané mě nebudou mít rádi, ale bohužel jediný klub, který na Stodolní stojí za to, je Ta Magika, a ani ta už nepředstavuje 100% jistotu zábavy (už se i stalo, že jsem tam byl v sobotu sám...). Stodolní poslední roky upadá a vadne, a do Fabricu už jsem se dlouho neodvážil zajít (je to pěšky přecejen dost daleko na to, aby člověk riskoval, že tam bude sám). Fakt by mě zajímalo, kam lidi na Ostravsku chodí pařit...

Přidat vlastní komentář:
Jméno:
E-mail:
Sledovat diskusi:
Web:
Kontrolní kód:

Komentáře jsou v prvé řadě určeny ke kladení dotazů k tématu, upozornění na chybu, rozšíření obsahu článku a vůbec ke zpětné reakci na obsah těchto stránek. Mé reakce jsou barevně odlišeny.

V současné době není umožněno vkládat HTML tagy - pokud vložíte HTML kód, bude převeden na entity. K Vašemu komentáři se do databáze uloží čas vložení a Vaše aktuální IP adresa (3.89.72.221). IP adresa se nebude zobrazovat čtenářům, nicméně v případě, že bude Váš odkaz shledán právně závadným, může být Vaše IP adresa předána příslušným státním orgánům. Emailové adresy jsou ochráněny před běžnými spam roboty.

© Marek Demčák 2007 - 2024
Všechna práva dle Autorského zákona (č. 121/2000 Sb.) vyhrazena.