Články z kategorie Na vlastní kůži

Kategorie určená pro články týkající se vlastních zkušeností s čímkoli, co se nevešlo do jiných sekcí – ať už se jedná o testy neelektronických věcí, zkoušení různých (nejen internetových) služeb nebo třeba zážitky z dovolené.

Videopůjčovna ČT - skvělý nápad se zbytečnými chybami

Včera mi bylo v čajovně tak dobře, že mě ani nenapadlo se vracet na osmou hodinu večerní domů, abych shlédl svůj oblíbený seriál Dobrá čtvrť. Na druhou stranu - seriál je to opravdu kvalitní, takže jsem ho po návratu o půlnoci prostě vidět chtěl. Ještě před rokem bych určitě neváhal a porozhlédl se po torrentech nebo různých warfórech, nyní již jsem tak trochu zpohodlněl a rozhodl se využít služeb Videopůjčovny ČT.

přečíst celý článek

Publikováno dne 29. 04. 2008 v kategorii Na vlastní kůži.

Elektronický podpis a ePodání - daně elektronicky II

3. 3. 2008 se VZP konečně odhodlala zveřejnit formulář pro podání Přehledu za rok 2007, takže jsem po téměř dvou měsících mohl dokončit pravidelné roční putování po FÚ, ČSSZ a VZP - tentokrát poprvé elektronicky.

Upozornění: Některé části tohoto článku byly platné pouze pro rok 2008. Pro zkušenosti z roku 2009 si přečtěte článek Daně elektronicky - Konečně pohodlné podání všech formulářů pro OSVČ, chyby jsou již jen drobné.

přečíst celý článek

Publikováno dne 05. 03. 2008 v kategorii Na vlastní kůži.

Elektronický podpis a ePodání - daně elektronicky I

Začátkem letošního roku jsem prožil další z příšerných zkušeností na pobočce České pošty. Kvůli odeslání jedné faktury doporučeným dopisem jsem strávil rovných 45 minut ve frontě, přestože bylo přede mnou zpočátku pouze asi sedm lidí. Důvodem extrémního zdržení byla naprostá impotence personálu ve všech kójích, která se vyznačovala nutností asistence poštmistra u každého rutinního úkonu. Pokud poštmistr musí souběžně obsluhovat 4 kóje, je zle, a pokud ani on neumí pořádně anglicky a nakupí se dva cizinci, kteří chtějí poslat dopis domů do Francie, má smysl odložit návštěvu pošty na vhodnější okamžik.

Upozornění: Některé části tohoto článku byly platné pouze pro rok 2008. Pro zkušenosti z roku 2009 si přečtěte článek Daně elektronicky - Konečně pohodlné podání všech formulářů pro OSVČ, chyby jsou již jen drobné.

Já jsem se však nakonec rozhodl jinak - po několika měsících váhání jsem se konečně rozhodl zařídit si elektronický podpis a na celou slavnou poštu se pro příště vykašlat. Elektronický podpis sice stojí pár set ročně, nicméně při pomyšlení, že budu moci odesílat faktury z pohodlí domova, a jako třešinku na dortu i podat daňová a jiná přiznání elektronicky, jsem se rozhodl do toho jít. První zkušenosti jsem se rozhodl sepsat do tohoto článku.

přečíst celý článek

Publikováno dne 18. 02. 2008 v kategorii Na vlastní kůži.

© Marek Demčák 2007 - 2024
Všechna práva dle Autorského zákona (č. 121/2000 Sb.) vyhrazena.